DSL + LTE na 1 komputerze

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pakarus
Użytkownik forum

DSL + LTE na 1 komputerze

Post autor: pakarus »

Pytanie do ekspertów.
Chciałbym czerpać internet DSL to grania ponieważ ping jest niski i stały.
Ściąganie i wysyłanie aby było czerpane z LTE.
Nie wiem czy istnieją takie routery, czy można podłączyć 2 router DSL i LTE do jednego komputera ale wiem że np można do LTE używać modemu usb czyli telefonu a DSL z routera.
Jeśli ktoś się w to bawi prosił bym o jakieś dobre porady.

Z góry bardzo dziękuję.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: DSL + LTE na 1 komputerze

Post autor: ja.michal »

Potrzebny ci router, na który można wrzucić OpenWRT. Potem zainstalować dodatkowo funkcję mwan3 (multiwan) i ustawić load balancing - np. że porty, które używa gra idą przez jedno łącze (wan1), a inne usługi przez drugie (wan2).
pakarus
Użytkownik forum

Ale taki router zapewne mieć wejście DSL oraz SIM i czy jest jakiś utorial do tego =)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Gotowca brak, trzeba samemu pogrzebać. Trzeba znaleźć sprzętu z dobrym procesorem, sporą ilością RAMu i portem USB z dobrym zasilaniem. Tutorialu dokładnie opisującego co i jak niestety nie widziałem. Trzeba szukać samemu w sieci, na stronie OpenWRT, eko.one.pl i podobnych.
pakarus
Użytkownik forum

Głównie zależmy mi aby jeden program korzystał z LTE, ułatwienie jest takie że w programie można ustawić z którego połączania ma korzystać.
Reszta może być DSL. Ew jakiś dobry router USB do którego można podłączyć antenę dla LTE o ile coś takiego istnieje...
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

Przerabiałem to na sprzęcie z sygnaturki, działa to tak sobie. Szczegóły na forum Cezarego eko.one.pl
Aktualnie robię to inaczej, tzn. do lapka mam podpięte 2 łącza i programikiem wymuszam, żeby ściągał pliki na jednym, a reszta leci drugim:
https://www.raymond.cc/blog/bind-window ... rcebindip/
ODPOWIEDZ