Panowie mam problem z wyborem lte, jeszcze mam neostrade, lecz powoli się przeprowadzam na inny adres zamieszkania. Na nowym adresie ( osiedle warniki ) neostrada osiąga max 3-5 Mb/s, więc rozglądam się za lte, tylko za bardzo nie wiem czy w tamtej okolicy na antenie osiągnę dobre wartości, na telefonie u wszystkich operatorów łącze się jako H+, może według mapki ktoś pomoże czy jest szansa na lte??
Problem jest taki ze na telefonie sprawdzałem, telefon oczywiście z lte i łączy się jako H+, może zakupić modem modem LTE Huawei E3372h-153 i antenę np: http://www.cybertech.com.pl/p130,antena ... -mimo.html do sprawdzenia?? Panowie nadmienię ze mam fritzbox 7490, i teraz jak wepnę modem 3372h to fritzbox będzie rozsylal internet po wifi?? Dobrze rozumiem.
zaba1978 pisze:Problem jest taki ze na telefonie sprawdzałem, telefon oczywiście z lte i łączy się jako H+, może zakupić modem modem LTE Huawei E3372h-153 i antenę np: http://www.cybertech.com.pl/p130,antena ... -mimo.html do sprawdzenia?? Panowie nadmienię ze mam fritzbox 7490, i teraz jak wepnę modem 3372h to fritzbox będzie rozsylal internet po wifi?? Dobrze rozumiem.
Po co kupować modem+antenę, skoro telefonem można zweryfikować czy LTE jest dostepne - wystarczy podjechać pod nadajniki na którym ma być i sprawdzić czy telefon "łapie" LTE.
U wszystkich operatorów czyli u których?
Masz włączone tryb pracy sieci jako LTE (4G) w telefonie?
Juz bylem pod nadajnikami z telefonem, łapie lte pod każdym nadajnikiem tzn plus,orange,play i t-mobile, ale jak się zbliżam do nowego miejsca zamieszkania lte w telefonie zanika i włącza sie H+, dlatego pytam czy antena z modemem wzmocni sygnal??
Panowie jestem na etapie kupna modemuLTE Huawei E3372h-153, jak wepne go do fritzboxa 7490 to przekierowanie portów i usługę noip.com wpisuje w routerze fritzbox ?? ( oczywiście po wykupieniu stałego ip u operatora ).
Pan onken widze, że wie o co chodzi a tak na marginesie Twój nick kojarzy mi się z innym forum, z tego co czytałem na forum fritzboxa modem 3372 zwykła wersja działa na tym routerze, wiec ponawiam pytanie odnośnie przekierowania portów i noip.com.