Tp Link MR 3420 zwiększenie zasięgu
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Tp Link MR 3420 zwiększenie zasięgu
Witam
Mam router Tp link MR 3420 i tylko wyjde do pokoju obok za ścianę i już na komputerze mam 2 kreski mniej w zasięgu. Natomiast iż dwie ściany dalej od routera - 2 kreski zasięgu co oznacza iż czekanie na załadowanie się strony trwa "wieki". Czy można w jakiś sposób zwiększyć zasięg tego routera?
Jeśli nie to na co zwracać uwagę przy zakupie routera 3G/4G żeby miał dobry zasięg?
Mam router Tp link MR 3420 i tylko wyjde do pokoju obok za ścianę i już na komputerze mam 2 kreski mniej w zasięgu. Natomiast iż dwie ściany dalej od routera - 2 kreski zasięgu co oznacza iż czekanie na załadowanie się strony trwa "wieki". Czy można w jakiś sposób zwiększyć zasięg tego routera?
Jeśli nie to na co zwracać uwagę przy zakupie routera 3G/4G żeby miał dobry zasięg?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Tp Link MR 3420 zwiększenie zasięgu
Nie da się zwiększyć zasięgu, podłącz dodatkowy AP kablem lub PLC
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Co to jest dodatkowy AP lub PLC?
Czy w takim razie jakbym chcial kupic router 3g/4g z większym zasiegiem to na jaki parametr patrzeć?
Czy w takim razie jakbym chcial kupic router 3g/4g z większym zasiegiem to na jaki parametr patrzeć?
-
- Początkujący użytkownik forum
Przydatne informacje.
-
- Guru bezprzewodowy
Każdy router pracujący z dopuszczalna prawem mocą 100mW ( na 2,4GHz) ma podobny zasięg. Dlatego aby go poprawić stosuje się dodatkowy punkt dostepu-AP( może być router z tą funkcją) i łączy się go z głównym kablem LAN-LAN lub transmiterami PLC po sieci energetycznej. Oczywiście wszystko wymaga konfiguracji. Mr-3420 v2 i modem LTE to kiepski wybór. Ten router nie nadaje się do jednoczesnej pracy po WiFi i obsługi modemu LTE.( zrywa połączenie wiFi, resetuje modem). szczególnie na OFW, lepiej jest na Gargoyle i z modemami HiLink.
-
- Użytkownik forum
No niestety ja mam playa więc nie mogę inny modem mieć. Ale powiem szczerze że nigdy przez 2 lata użytkowania nie zrestartował mi się modem ani router i zerwał połączenia. Jedynie co mnie w nim wkurza to że będąc za ścianą to zasięg drastycznie spada.
-
- Guru bezprzewodowy
wpisz w google: ekran anteny wifi
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents