Modem EDGE/GPRS ED77
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem EDGE/GPRS ED77
Witam.
Kupiłem w salonie Orange modem EDGE ED77 i internet działa mi ładnie lecz jest mały problem! Ten internet jest strasznie wolny! Czy mógłbym coś zrobić żeby chodził szybciej? Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdro
Przenoszę do Modemy Jaco
Kupiłem w salonie Orange modem EDGE ED77 i internet działa mi ładnie lecz jest mały problem! Ten internet jest strasznie wolny! Czy mógłbym coś zrobić żeby chodził szybciej? Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdro
Przenoszę do Modemy Jaco
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Modem EDGE/GPRS ED77
Po 1 primo
Pomyliłeś kategorie forum
Po 2 nie dziw się że wolno... EDGE nie jest zbyt szybki o ile tak owy łapiesz
Pozdro

Po 2 nie dziw się że wolno... EDGE nie jest zbyt szybki o ile tak owy łapiesz
Pozdro
Dawno mnie tutaj nie było 

- wikara
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak jesteś w zasięgu EDGE to powinieneś mieć transfer do 32Kb/s oczywiście zakup anteny zewnętrznej http://www.allegro.pl/item263132515_ant ... rolan.html
i wtedy stronki mi się otwierały wmiare dobrze ale nie zawsze tak było w moim przypadku.
Najważniejsze abyś miał jak największy zasięg i najnowsze oprogramowanie przez które się łączysz i antenke kierunkowa skierowaną na edge ......szkoda że się w to wplątałeś na umowe styraszny badziew,no ale ja też to miałem i jakoś żyłem
i wtedy stronki mi się otwierały wmiare dobrze ale nie zawsze tak było w moim przypadku.
Najważniejsze abyś miał jak największy zasięg i najnowsze oprogramowanie przez które się łączysz i antenke kierunkowa skierowaną na edge ......szkoda że się w to wplątałeś na umowe styraszny badziew,no ale ja też to miałem i jakoś żyłem

-
- Początkujący użytkownik forum
Dzieki wikara1. Musiałem kupić radiówke bo u nas nie da rady założyć neostrady, a szkoda bo by się bardziej przdała niż ten.
A o co chodzi z tym oprogramowaniem?

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To w końcu masz ED 77 czy radiówkęMateuszs pisze:Dzieki wikara1. Musiałem kupić radiówke bo u nas nie da rady założyć neostrady, a szkoda bo by się bardziej przdała niż ten.A o co chodzi z tym oprogramowaniem?

Oprogramowanie możesz sobie pobrać tu: http://www.tl2000.com.pl/ed77/ ale to i tak nic nie zmieni bo taka jest wada netu komórkowego jeśli jest się tylko w zasięgu GPRS/EDGE . UMTS i HSDPA to już prawie jak NEO

- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
ED77 ma EDGE klasy 6 więc 177,6 kb/s -> 22,2 KB/swikara1 pisze:Jak jesteś w zasięgu EDGE to powinieneś mieć transfer do 32Kb/s
Chyba nie zawsze super zasięg gwarantuje najlepszy transfer. W moim przypadku nadajnik na którym mam najlepszy zasięg jest obciążony i transfer jest strasznie niestabilny, lecz na nadajniku który stoi na tzw. bezludziu jest troszkę gorszy zasięg lecz transfer stabilny i wysoki.wikara1 pisze:Najważniejsze abyś miał jak największy zasięg i najnowsze oprogramowanie przez które się łączysz
Co do oprogramowania to im nowsze tym lepiej, najlepiej zrobić Dial-Up, lecz w Twoim przypadku jest problem bo system widzi dopiero modem po włączeniu aplikacji.
Chyba kolega pisząc "radiówka" miał na myśli internet GSM.Jaco pisze:To w końcu masz ED 77 czy radiówkę
Wracając do tematu co chcesz powiedzieć przez to że internet chodzi wolno? A jaki masz zasięg? Jakie transfery?
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Warto jeszcze sprawdzić w zasięgu jakiej usługi Orange jesteś KLIKMateuszs pisze:Kupiłem w salonie Orange modem EDGE ED77 i internet działa mi ładnie lecz jest mały problem! Ten internet jest strasznie wolny! Czy mógłbym coś zrobić żeby chodził szybciej?
-
- Użytkownik forum
a pomimo klasy 6 ED 77 jak i inne modemiki w Orange bedzie dzialal ze srednia predkoscia 100kbit +-20kbit
nie ma bata zeby bylo inaczej