jestem świeżutkim użytkownikiem tego forum, i niestety przeczytanie wszystkich dostępnych informacji ze zrozumieniem chyba mnie przerasta na obecną chwile. Do tego czas nagli, dlatego proszę o pomoc/ dobrą radę.

Ze względu na fakt, iż kończy mi sie umowa na internet (netia), a orange uważam za zło konieczne (podobno u mnie do 80 mb) to zastanawiam się nad przenosinami na lte. Wybór padł na CP i plus, ponieważ zamówiłem telewizję z CP, więc w smart dom to chyba dość dobrze wychodzi, a dodatkowo można mieć niezły rabat za konto w plus banku (po 50 zł przez pierwsze 6 miesiecy i po 20 zł od 7-24 miesiaca umowy).
Lokalizacja - Legnica, Nad Skarpą
1. LTE w plusie rozumiem lekko lepiej niż w CP, bo chyba routery na własność ?
2. Jak mam zamiar korzystać tylko w domu to jakie znaczenie ma dla mnie pakiet LTE (50, 80, 100) skoro niby dalej LTE jest bez limitu?
3. Mam w domu dwa laptopy, 3 tablety, 3 iphone4 i smart TV. To musiałoby być podłaczone na wi fi. W wersji hard core wszystko działa.

4. Jaki router wybrać, na stronie widzę 3 opcje Huawei E5180, Huawei B315 lub zestam D-linka DWR-116 z modemem Huawei E3372 (ostatnia opcja daje ewentualną możliwośc zabrania neta ze sobą)?
Wszelka pomoc mile widziana, bo neta z netii mam jeszcze przez tydzień, więc mogę nie wyrobić, aby przeczytać o dobrych radach.

Z góry dziękuje
Marcin