Perspektywa polskiego internetu mobilnego do 5 lat
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Perspektywa polskiego internetu mobilnego do 5 lat
Od około 10 lat korzystam z internetu mobilnego w Orange. W ciągu tego okresu wiele się w tym temacie zmieniło i internet chodzi o wiele szybciej jak dawniej. A co nas czeka w najbliższej przyszłości od 3 do 5 lat? Chodzi mi głównie o te nowe pasma częstotliwości opłacone ostatnio przez operatorów. Czy to nam da większą dostępność szybkiego internetu LTE? Często jestem na wsi zdala od miasta, czy Orange te otrzymane częstotliwości wykorzysta do założenia internetu LTE na terenach wiejskich? Czy będę miał jeszcze internet LTE na wsi? Kiedy taki internet na wsiach obejmie większość kraju? Proszę o opinie, bo nie jestem znawcą w tym temacie:).
-
- Stały użytkownik forum
Re: Perspektywa polskiego internetu mobilnego do 5 lat
Na wsi z internetem było jest i będzie kiepsko bo zbyt duże koszta w porównaniu do liczby klientów a co z tym idzie zysku. Prędkość mobilnego netu będzie maleć bo zyskuje na popularności chyba że będą rozbudowywać o nowe nadajniki.
- onken
- ** Moderator **
W dluzszej perspektywie czasu nie moze malec bo ludzie zaczna z tego rezygnowac.
- kater
- Początkujący użytkownik forum
No ale na co się wtedy przesiądą? Właśnie przeprowadzam się na, no, wieś, jakby nie patrzeć. Działki mają pełne uzbrojenie, kanaliza, gaz, no ale oprócz właśnie kabli telekom. A do tych marnych kilku(nastu) domów na nowej ulicy nie wiem czy jakiemuś operatorowi się będzie opłacało kabel ciągnąć.