Przedłużene umowy w Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Przedłużene umowy w Play
Witam,
Kolejny okres umowy w Play powoli się kończy i mam do Was pytanie, jakie warunki teraz oferują przy złożeniu wypowiedzenia?
Ponad rok temu oczywiście złożyłem wypowiedzenie i otrzymałem moim zdaniem dobrą ofertę: 30GB za 25zł bez sprzętu. Czy teraz jest podobnie a może lepiej opłaca brać coś ze sprzętem?
Ogólnie warunki, jakie mam obecnie są bardzo ok i net śmiga fajnie, ale nie jestem pewien czy jest coś takiego, że umowa przedłuża się automatycznie na takich samych warunkach, jakie teraz mam.
Kolejny okres umowy w Play powoli się kończy i mam do Was pytanie, jakie warunki teraz oferują przy złożeniu wypowiedzenia?
Ponad rok temu oczywiście złożyłem wypowiedzenie i otrzymałem moim zdaniem dobrą ofertę: 30GB za 25zł bez sprzętu. Czy teraz jest podobnie a może lepiej opłaca brać coś ze sprzętem?
Ogólnie warunki, jakie mam obecnie są bardzo ok i net śmiga fajnie, ale nie jestem pewien czy jest coś takiego, że umowa przedłuża się automatycznie na takich samych warunkach, jakie teraz mam.
-
- Użytkownik forum
Re: Przedłużene umowy w Play
30GB za 25zł to teraz bardzo słabo. Na kartę możesz mieć 100GB lub więcej za 45 miesięcznie plus pakiet GB za doładowanie, więc koszt spada. Ewentualnie Red Bull Mobile i w ogóle wychodzi mega tanio, tylko wymagane jest LTE.
Ze sprzętem najlepiej brać w Plusie z routerem b315.
Ze sprzętem najlepiej brać w Plusie z routerem b315.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak nie zaproponując nic sensownego to nie nie opłaca przedłużać, bez umowy masz 100GB za 45zł
-
- Stały użytkownik forum
Te 30GB, które teraz mam zupełnie mi wystarczają, ale może coś "ugram" w sprawie abonamentu wypowiadając umowę. Bardziej mnie interesuje kwota abonamentu niż wielkość GB.
Byłem się dowiedzieć w salonie Play i powiedzieli mi, że jeśli umowa dobiegnie do końca to automatycznie przedłuża się na czas nieograniczony na aktualnych warunkach. Czy faktycznie tak jest, bo jakoś nie bardzo w to wierzę.
Byłem się dowiedzieć w salonie Play i powiedzieli mi, że jeśli umowa dobiegnie do końca to automatycznie przedłuża się na czas nieograniczony na aktualnych warunkach. Czy faktycznie tak jest, bo jakoś nie bardzo w to wierzę.
-
- Guru bezprzewodowy
Jak nie złożysz wypowiedzenia to tak. Możesz zawsze dokupić 25GB za 10 zł. Jak chcesz z nimi ponegocjować to złóż wypowiedzenie i zawalcz np. o rabat 12 m-cy za free przy umowie 24 m-ce. Oczywiście ze sprzętem bo bez sprzętu mają kiepskie oferty. ( 6 m-cy dla przedłużających jest na stronie). Nie masz nic do stracenia. #0 dni na negocjacje , wypowiedzenie zawsze możesz wycofać przed ich upływem.
-
- Użytkownik forum
Jeśli Ci wystarcza taki pakiet to warto pobawić się w Internet na kartę. Na allegro dorwiesz tanio doładowania i możesz minimalizować koszty. Za 50zł w Play masz 12GB bonusu oraz kwotę na pakiet miesiąc bez limitu, więc możesz wyciągnąć nawet do 1,5 miesiąca za te 50zł (a doładowania są często z odroczonym czasem realizacji <40zł).
Jest jeszcze Orange ważny rok, ale drożej za 1GB wychodzi.
Jak masz TV od CP to rozważ usługę Play'a - weźmiesz z routerem czy tabletem i sprzedasz i masz na abonament czy zakup anteny.
Jest jeszcze Orange ważny rok, ale drożej za 1GB wychodzi.
Jak masz TV od CP to rozważ usługę Play'a - weźmiesz z routerem czy tabletem i sprzedasz i masz na abonament czy zakup anteny.
- wojteks
- *** Administrator ***
Co wspólnego ma Cyfrowy Polsat z Play'em?renvin pisze:Jak masz TV od CP to rozważ usługę Play'a
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Koniec umowy mam na początku kwietnia, więc za kilka dni mogę negocjować nową lub złożyć wypowiedzenie. Jeśli złożę wypowiedzenie teraz to mam czas na negocjacje aż do kwietnia czy tylko 30 dni od jego złożenia?
-
- Guru bezprzewodowy
Wypowiedzenie z upływem terminu na jaki zawarta umowa, masz czas do kwietnia na negocjacje.
-
- Użytkownik forum
Miałem na myśli Plusawojteks pisze:Co wspólnego ma Cyfrowy Polsat z Play'em?renvin pisze:Jak masz TV od CP to rozważ usługę Play'a

- onken
- ** Moderator **
I mozna miec publiczny adres IP :-)
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Po miesiącu doczekałem się telefonu i zaproponowali mi następujące warunki:
52GB miesięcznie
Huawei B315 za 49zł lub Huawei E5573 za 1zł
umowa na 24 miesiące i przez cały okres umowy opłata miesięczna 29,99zł
Czy warto jest brać ten Huawei B315 bo mój zestaw Tp-Link Mr3420 + modem Huawei E3372 sprawuje się bardzo dobrze.
Jeśli wezmę ten B315 to myślę o jego sprzedaniu w granicy 350zł co w rozrachunku znacznie obniży całkowity koszt miesięcznej opłaty do niespełna 18zł.
52GB miesięcznie
Huawei B315 za 49zł lub Huawei E5573 za 1zł
umowa na 24 miesiące i przez cały okres umowy opłata miesięczna 29,99zł
Czy warto jest brać ten Huawei B315 bo mój zestaw Tp-Link Mr3420 + modem Huawei E3372 sprawuje się bardzo dobrze.
Jeśli wezmę ten B315 to myślę o jego sprzedaniu w granicy 350zł co w rozrachunku znacznie obniży całkowity koszt miesięcznej opłaty do niespełna 18zł.
- onken
- ** Moderator **
Nie zraza Cie padajaca siec Playa ??
-
- Stały użytkownik forum
Nie mam chyba zbyt aktualnych informacji. Co tam się dzieje?
Jeśli chodzi o transfery to u mnie działa to bardzo dobrze.
Jeśli chodzi o transfery to u mnie działa to bardzo dobrze.
-
- Guru bezprzewodowy
Ta cena 29,99 to na 24 m-ce? To by oznaczało rabat 50% na abonament czyli jak w ofercie łączonej 9 telefon +internet). Oczywiście warto brać z B315. Rozumiem, że zadowala cię 52GB + noce 0-9 poza limitem( musisz sam aktywować na Play24) ? Nie proponowali ci 3 m-cy bez limitu?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
onken pisze:Nie zraza Cie padajaca siec Playa ??
Mam podobną sytuację. Płacę dużo za 22,5 GB. Nie ruszałem umowy by zachować miesięczny czas wypowiedzenia. Teraz czas coś z tym zrobić bo mnie już denerwuje ta sytuacja. Od dwóch lat sieć działa u mnie niestabilnie. Raz jest gorzej raz lepiej. Odkąd jest LTE obserwuję coraz większe problemy. Weekendy to porażka. Przypominają mi się trochę czasy TPSA i modemu 55kb/s kiedy to net działał jedynie w jakichś godzinach nocnych...
Nie wiem czy to Play ma jakąś awarię czy to u mnie, ale dzisiaj stron mi nie wczytuje do końca. Na forum nie mogę wogle wejść. Poczta na onecie też mi nie działała. Musiałem użyć karty Orange z telefonem i tutaj zadziałało od strzała. Resety routera i modemu nie pomogły. Jest jakiś problem z wczytywaniem stron. Co ciekawe speedtest.pl. działa normalnie i pokazuje całkiem niezłe osiągi w sieci UMTS. Muszę się temu przyjrzeć. Zestaw router+E3372 Hilink działał dobrze do tej pory więc mało prawdopodobne aby awaria była u mnie. Ale zobaczymy. Tracert na onet.pl działa do hilinka, za hilinkiem zaczynają się schody. Po około 5 nieudanych próbach tracert dopiero rusza i pokazuje przebieg dalszej ścieżki. Też tak macie u siebie?
Ja się już tylko zastanawiam czy nie zostawić sobie Play z jakimś niskim abonamentem jako łącze awaryjne.
Dlink Dwr-921, Huawei B315 - s22, Huawei 5377s, 2 szt Huawei E3372s Hilink, Huawei E176G, 2 szt Asus Wl-500gp V1, Asus RT-AC87U, jakiś TP link, Cybertech 1800 MHZ dual Lte 15 dBi, Cybertech 2100 MHZ 17 dBi, Atk-20.