co wybrac Modem + antena :)

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
LeNDo
Użytkownik forum

co wybrac Modem + antena :)

Post autor: LeNDo »

Prosze o pomoc w temacie. Sprzedaje karte ZTE MF 330 poniewaz zasieg mam tragiczny a karta ta neistety uniemozliwia mi podlaczenie anteny zewnetrznej. Jaki inny zestaw do 400-500 zl (modem + antena) moglbym kupic w zastepstwie? Chodzi mi dokladnie o antene stacjonarna, ktora wrzucilbym na dach. Wiem ze istnieje wiele watkow w tym temacie ale te anteny ktore widze na allegro jakos do mnie nie przemawiaja (moze dlatego ze wygladaja jak zbiorcza ;)) Sama karta bedzie dzialac w EDGE ewentualnie w UMTS (jesli Orange sie kiedys rozwinie=) ). Prosze o kilka propozycji ewentualnie z czego korzystacie i jestescie zadowoleni.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: co wybrac Modem + antena :)

Post autor: Jaco »

LeNDo pisze:moze dlatego ze wygladaja jak zbiorcza
Antena to antena. Wszystko zależy na jaką odległość chcesz ją użyć. Kupuj modem z wyjściem na anteną jak dla przykładu GT MAX który oferuje dostęp przez wszystkie możliwość dostępu przez GSM.

Poczytaj nasze opracowania i dowiesz się dość sporo co można było by wybrać. http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=21
LeNDo
Użytkownik forum

Post autor: LeNDo »

czytalem wlasnie i trudno sie zdecydowac tak naprawde ;) jak juz sami w niektorych postach zauwazacie kazdy chwali swoje :)
zastanawialem sie nad globetrotterem fusion + i antena do niego czy jest cos w podobnej cenie lepszego? zalezy mi na szybkim zakupie bo wyjezdzam dlatego wolalbym uslyszec jakas krotka opinie od znawcow tematu 8)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Poszukaj tematów o kompatybilności sprzętu bo szybkie zakupy niekiedy się kończą postami typu: Pomocy nie mogę zainstalować modemu . Wszystko trzeba brać po uwagę. Na zakup modemu najlepiej się wybrać z lapkiem.
ODPOWIEDZ