Witam...
mam pewien problem mianowicie chodzi mi o polaczenie z internetem,
wlaczam system laczy sie z siecia wszystko ok ale czasami mam problem pochodzi troche i sie rozlacza internet a po sekundzie od razu sie laczy i czasem tak kilka razy, czasem >>w ogóle<< sie nie da siedziec na necie bo rozlacza i sie laczy cos chwile!! a czasem jest ok i dziala i sie nie rozlacza!!
korzystam z karty sieciowej nie AP.
A posiadam kartę sieciową Realtek RTL8185 54M Wireless Lan NEtwork Adapter, Win XP z SP2, robiłem format i nadal tak się dzieje czyli to nie jest od systemu.
Dodam jescze, żę do bazy jest podłączonych ok 9-10 osób i tylko u mnie sie takie coś dzieje!! A ci od których mam radiówke po dzwonieniu do nich przez ok półtorej miesiaca przyjechali cos zrobili w bazie ale do mnie i tak nikt nie przyjechal, po ich wizycie robiło sie to o wiele rzadziej niz wczesniej ale teraz znowu bardzo często się tak dzieje!!
antene mam na zwenatrz domu jakies ok. 200m w lini prostej i antena ta widzi się z nadajnikiem!!
Czy to może być wina karty sieciowej??, czy moze raczej to od serwera cos bedzie??
I czy jesli chcialbym wymieic na wlasna reke karte sieciowa to czy normalnie ja wkrecam i wszystko chula, czy musialbym miec autoryzacje czy cos takiego zeby moc sie przez nia laczyc??
Proszę o odp.
POZDRAWIAM
Problem z połączeniaem z siecią bezprzewodową
Moderator: Moderatorzy
- bogas88
- Użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z połączeniaem z siecią bezprzewodową
Kup drugą kartę sieciową i sprawdź.Nie musisz starej wykręcać.Włóż w wolny slot i sama powinna się zainstalować. Karta kosztuje jakieś 20 zeta. Jeśli masz połączenie LAN to nową kartę skonfiguruj jak tę którą masz. Tylko wyłącz tę którą nie będziesz używał. Wówczas wyeliminujesz czy to problem karty czy sieci .
Sam na PC robiłem takie rzeczy jak nawalała karta sieciowa.
Sam na PC robiłem takie rzeczy jak nawalała karta sieciowa.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
No tak, tylko jeśli ISP włączył filtrowanie MAC adresów to już będzie gorzej
Bez kontaktów z nimi się nie obejdzie.

Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Upsss. O tym zapomniałem bo u mnie jest inaczejprzewaks pisze:No tak, tylko jeśli ISP włączył filtrowanie MAC adresów to już będzie gorzejBez kontaktów z nimi się nie obejdzie.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Do samych testów można sklonować adres starek karty na nowąprzewaks pisze:No tak, tylko jeśli ISP włączył filtrowanie MAC adresów to już będzie gorzej

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.