internet bezprzewodowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet bezprzewodowy
Witam,
przeprowadzam sie na wieś ,szukam internetu który mi zadziała , tmobile ma taki zestaw D-Link DWR-116 + Alcatel L850V czy to ma szansę zadziałać?
szukam internetu do przeglądania stron , lokalizacja Nowe Grabie gm.Gąbin woj.mazowieckie
przeprowadzam sie na wieś ,szukam internetu który mi zadziała , tmobile ma taki zestaw D-Link DWR-116 + Alcatel L850V czy to ma szansę zadziałać?
szukam internetu do przeglądania stron , lokalizacja Nowe Grabie gm.Gąbin woj.mazowieckie
-
- Guru bezprzewodowy
Re: internet bezprzewodowy
A czemu akurat T-mobile z tym kiepskim zestawem?
-
nie musi byc t-mobile taki mi zaproponowano , sugerowałam się zasięgiem telefonu ,wszystkie inne sieci maja słaby zasięg. ale ja się nie znam
dlatego proszę o pomoc
dlatego proszę o pomoc
-
czy coś ma szansę działać?
-
- Guru bezprzewodowy
W tej lokalizacji niezależnie od wyboru operatora optócz sprzętu niezbędna będzie zew. antena na wybrane pasmo. Najbliższe pozwolenie na UMTS900NetWorks jest w miejscowości Zaździerz, możliwe, ze działa i zapewnia zasięg 3G w Orange i T-Mobile. Odległość 4km więc wymagana jest antena na 900MHz. Inne czynne BTS-y UMTS900Networks to Gąbin, Łąck i Płock, Witosa 1. Na tych dwóch ostatnich działa też LTE1800 NetWorks. Optymistyczne mapy tych operatorów pokazują zasięg LTE w N. Grabiach. Można próbować na antenie Dual LTE1800MHz. W Plusie zasięg 3G z sieci UMTS900 Aero2 , BTS-y Łąck-nowe Rumunki, Gąbin lub Koszelew. Zasięg LTE Plusa z BTS-a LTE800Sferii w Łącku . Do Plusa potrzebna antena 800-900MHz. Najgorzej z Play, słaby zasięg 3G z BTS-a Play UMTS900 Płock, Witosa 1 i teoretyczny zasięg LTE1800 z tego BTS-a. Reasumując na UMTS900 u kazdego operatora nie licz na duże prędkości. Trzeba sprawdzić czy działa BTS UMTS900NetWorks Zaździerz. Teoretycznie są szanse na LTE u wszystkich operatorów. Najlepiej zrobić testy wszystkich na zew. na telefonie 3G/LTE. Zakup odpowiedniej anteny jest konieczny, lokalizacja trudna.
-
dzięki za obszerną odpowiedz, zasiegu lte to nie mam w telefonie nawet niestety , play odpada ze wzgledu na słaby zasieg ,wiec jakiego operatora wybrać z jakim sprzetem ,zakup anteny oczywiście oddzielnie tylko jakiej?