Posiadam obecnie Asusa DSL-AC68U i Neostradę 20Mb/s (w praktyce dl 14-15Mb/s i ul 1Mb/s). Niedługo kończy się umowa więc intensywnie myślę nad alternatywa i padło na LTE. A zależy mi tez na lepszym uploadzie, z uwagi na korzystanie z zewnątrz z NASA Synology i kamerki IP w ramach surveillance station.
Już wiem z forum że ten modem-router nie wspiera modemów LTE, i z uwagi na modem ADSL nie ma szans na alternatywny firmware.
Z drugiej strony, nie chce pozbywać się tego Asusa bo wydajnosciowo to jednak potwór

Zatem zostaje mi włączenie do współpracy jakiegoś w miarę dobrego routera-modemu z LTE, pewnie także z zewn. anteną MIMO połączonego kablem Ethernet z WAN mojego Asusa. Pomyślałem o Huawei B315 (jest dostępny np w Plusie) który zbiera dosyć dobre recenzje. Myślałem jeszcze o TP LINKU 3020 ale chyba mógłby być za słaby (chociaż jest atrakcyjny cenowo).
I stąd moje pytania: co sądzicie o takim zestawieniu? Czy w B315 ustawie tryb bridge, żeby nie mieć podwójnego NATa? Ew. Inny fajny modem-router z LTE?
Pozdrawiam,