Tani Internet dla 1 osoby.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Aventia
Początkujący użytkownik forum

Tani Internet dla 1 osoby.

Post autor: Aventia »

Cześć wszystkim :)

Mam prośbę o pomoc w wyborze dostawcy Internetu dla 1 osoby. Myślałam o stacjonarnym ale jedynie UPC podchodzi, a na czas nieokreślony kosztuje 50 zł/msc co jest dla mnie zbyt wysoką ceną, a na 24 miesiące wiązać się nie zamierzam :P Generalnie im krótszy okres umowy, tym lepiej (na pewno potrzebuję na 7 miesięcy, a co będzie dalej - nie wiem, bo kończę studia).

Poobserwowałam oferty jakie są na rynku i planuję wykupić usługę Internet LTE bez sprzętu za 29 zł/msc na 12 miesięcy w PLUSIE. Jest tam do wykorzystania 30 GB (prędkość do 150 Mb/s), przy dopłacie 10 zł jest jest no limit (5Mb/s). Teraz mam pakiet UPC 30 Mb/s na dwie osoby za 66 zł, jestem bardzo zadowolona, no ale zmieniam lokal.
Mieszkam w Warszawie, zasięg powinien być ok (ale wezmę testowanie najpierw). Internet wykorzystuję głównie do przeglądania stron internetowych, a także oglądania seriali/filmów (sporo tego), dodatkowo facebook, przesyłanie zdjęć. Do tego będę musiała kupić modem, ale zakładam, że do 100 zł się zmieszczę, a najwyżej potem odsprzedam.

Co sądzicie?

Jakieś inne pomysły :)?

Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedzi.

Ania
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Tani Internet dla 1 osoby.

Post autor: matek451 »

A po co wiązać się umową? Sprawdź u siebie zasięg i prędkości LTE w Play( np. na telefonie z LTE).
Aventia

Dziękuję za odpowiedź, ale troszkę nie rozumiem (wybacz). Sugerujesz żebym zmieniła operatora na Play? Obecnie mam njumobile za 39 zł i 5 GB na pełnej prędkości - no ale to mam w komórce, mogę udostępniać przez wifi ale 5 Gb to trochę mało. Mam Samsunga Galaxy S III. Wytłumaczysz trochę więcej?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Po pierwsze RBM z darmowym Internetem LTE bez limitu( koszt 5 zł m-c), doładowanie karty co 100 dni za 50 zł( środki zostają na koncie) lub Play Internet na Kartę ( 45 zł za bez limitu na 3G i LTE). Modem E3372s-153 kupujesz za około 100 zł. Dobór każdego operatora po wcześniejszych testach, Play też.
Aventia

Wielkie dzięki za odpowiedź :) Przeglądam właśnie te oferty.

Przy okazji dowiedziałam się, że w nju mam 12 gb miesięcznie (usługa im dłuzej tym lepiej) i jak tak teraz sobie testuję to bardzo fajnie - szybko - działa Internet :)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Matek :-)

Oswiec mnie ja Ty liczysz RBM ze ma koszt 5 zl za miesiac ???

Moze jak bylo RWK to i tak bylo ale przy 100 dniach wychodzi nam juz koszt ponad 16 zl na m-c.

A jakosc sieci i transfery w Play wolaja o pomste do nieba przez to rozdawnictwo...

Mam teraz Orange i wkoncu mam osiagi jakie powinny byc.
5zymonn
Użytkownik forum

Post autor: 5zymonn »

Internet w play, orange, plus, zależy od lokalizacji, a nie od rozdawnictwa.

Sobota wieczór:

Obrazek

A tak swoją drogą nie ma już możliwości fakt mobile -> rbm i 5 zł / mieś? Trzeba doładowywać co 100 dni 50 zł?
Obrazek
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Aventia pisze:Cześć wszystkim :)

Internet wykorzystuję głównie do przeglądania stron internetowych, a także oglądania seriali/filmów (sporo tego), dodatkowo facebook, przesyłanie zdjęć.
Co sądzicie?
I się zastanawiałaś nad Plusem 30GB? 1 film na kinomanie w dobrej jakości to minimum 1GB. Do tego zdjęcia, strony WWW to limit wykożystasz w 1 do 2tyg i poźniej przycinka do 64kb/s albo nieco więcej jak dokupisz odpowiednią usługę dodatkową.

W lutym specjalnie nie pobierałem żadnych plików, przeglądałem tylko WWW i oglądałem filmiki online na YT i kilka razy film na kinomanie i kilka odcinków anime na shinden i dzisiaj
Bieżący miesiąc 655:36:21 40.9GB 3.45GB 44.35GB

<font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> głownie wieczorami za dnia pracuje więc ok. 2-3h dzienie używałem dlatego zapomnij o 30GB bo ci nie starcza
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Przeciez Plus od dluzszego czasu nie wlacza lejkow jak mozna wyczytac na forach...
ODPOWIEDZ