Czytałem już i testowałem. Na Gargoyle Cezarego działa mi tylko E3372s. E3372h raz zadziałał ale po restarcie routera już nie mogłem go połączyć.dzejk pisze:Modem e3372h to nie to samo co e3372s. Różnią się trochę sprzętowo, choć działają i wyglądają podobnie. Więc nie radzę wgrywać softu z jednego do drugiego modelu.
Każdy z nich występuje w wersji hilink i zwykłej - ale to tylko firmware (oprogramowanie), sprzętowo to samo i można zamieniać. Ale to już wiesz.
Wersja hilink to firmware z numerkiem 22.* oraz webui 16.* lub 17.*
Wersja zwykła to firmware 21.* oraz dashboard 23.*
webui to pliki panela, które widać w przeglądarce oraz sterowniki
dashboard to program do łączenia typu mobile partner i sterowniki.
Na gargoyle powinny działać obie wersje - poczytaj na eko.one.pl i ew. napisz na ich forum.
Huawei 3372H(Chyba)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Huawei 3372H(Chyba)
-
- Guru bezprzewodowy
Nie pomogę, bo używam luci.
Modem mam z softem hilinka, bo jest bardziej uniwersalny. Podwójny nat mi nie przeszkadza, bo i tak play blokuje przychodzące połączenia i nie daje publicznego ip.
Na upartego można podwójny nat ominąć przez wyłaczenie dhcp i przyłączenie lanu routera do hilinka.
Zaletą hilinka jest też szybsza praca na słabszych routerach, w porównaniu do trybu zwykłego w modemie.
Modem mam z softem hilinka, bo jest bardziej uniwersalny. Podwójny nat mi nie przeszkadza, bo i tak play blokuje przychodzące połączenia i nie daje publicznego ip.
Na upartego można podwójny nat ominąć przez wyłaczenie dhcp i przyłączenie lanu routera do hilinka.
Zaletą hilinka jest też szybsza praca na słabszych routerach, w porównaniu do trybu zwykłego w modemie.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Początkujący użytkownik forum
Podobno będzie nowa wersja Gargoyle PL, więc może wtedy będzie obsługiwać ten modem. Dzięki!dzejk pisze:Nie pomogę, bo używam luci.