Cześć.
Panowie podpowiedzcie mi.
Nie chcę się wiązać umową na 12,24 czy 36 miesięcy z dostawcą internetu - a mogę mieć wszystko.
Aktualnie działam na wolniutkim "Aero2", czasami wykupię pakiet ale to nie wystarcza.
Chciałbym mieć mobilność, dlatego myślę o LTE ale to nie warunek.
Posiadam następujące sprzęty:
1. Antena Nano Station Loco 5Ghz.
2. Router Linsys Cisco (złącza Rj45).
Chciałbym wykorzystać router, kupując przejściówkę RJ45 na USB i pod to USB podpiąć modem LTE (nie wiem czy tak się da), aby mieć WiFi w całym domu.
Antenę nie wiem czy można jakoś wykorzystać.
Nie mam jakiś wielkich oczekiwań co do transferu, ma być stabilnie przede wszystkim.
Podpowiedzcie jaki tańszy modem powinienem kupić?.
Czytałem o tym transferze z Red Bulla do Playa (nie do końca jeszcze to rozumiem), wiem że mam konto w Playu, aczkolwiek używam doładowań na kartę. Czy to byłby dobry kierunek?.
Internet bez zobowiązań.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet bez zobowiązań.
Sprzęt nieprzydatny do internetu mobilnego. Jaka to lokalizacja ?
-
- Początkujący użytkownik forum
Nowe Skalmierzyce - koło Kalisza.matek451 pisze:Sprzęt nieprzydatny do internetu mobilnego. Jaka to lokalizacja ?
To w co muszę zainwestować?
Przypomnę że, nie chodzi mi o internet w telefonie tylko w domu.
-
- Guru bezprzewodowy
Zacząć od testów operatorów w swojej okolicy? Niestety ale z prędkościami bywa różnie, wszystko zależy od lokalizacji. Masz zasięg LTE u wszystkich. Na dzień dzisiejszy w ofertach na kartę bezkonkurencyjny jest Play. Na LTE promocja RBM na kartę z darmowym Internetem LTE nie ma nigdzie odpowiednika, podobnie jak Play Internet na Kartę z no-limit na 3Gi LTE za 45 zł/m-c. I od testów LTE Play proponuję zacząć( starter PInK z 3GB kosztuje 9 zł). Można zrobić na telefonie z LTE. Do tego zakup sprzętu. Na dziś najlepiej wychodzi B315 s-22 , na Allegro za 300-350 zł( pochodzą z Plusa /CP lub Play). Ewentualnie tańszt E5180AS-22( około 250 zł). Inna opcja to modem E3372s-153 HiLink i router USB go obsługujący( koszt 200-250 zł).