Drodzy bracia i siostry,
przeglądając oferty internetu mobilnego, który de facto miałby mi służyć jako domowy, znalazłem w Orange usługę Internet LTE dla domu za 59,90 zł (link do oferty: http://www.orange.pl/kid,4002009501,id, ... ticle.html). Usługa obejmuje 150 GB transferu w strefie domowej z maksymalną dostępną prędkością i nielimitowany nocny transfer (też z maksymalną prędkością?).
Zastanawiam się czy możliwe jest pobranie w ciągu miesiąca np. 400 GB danych, w tym 300 GB w godzinach 00:00-08:00, gdzie teoretycznie można pobierać do woli. Czy takie intensywne nocne pobieranie będzie / nie będzie miało wpływu na obniżenie przepustowości?
W regulaminie usługi „Szczęśliwe Godziny” (czyli nielimitowanego nocnego pobierania) zapisane jest, iż jeśli nie przekroczy się
pakietu dziennego (w tym przypadku 150 GB w strefie domowej), to parametry techniczne transmisji nie zostaną obniżone. 150 GB w ciągu miesiąca w godzinach 08:01-23:59 nie zużyję, więc teoretycznie wszystko powinno być ok, ale jak to wygląda w praktyce?
Orange Internet LTE dla domu a ilość przesłanych danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Orange Internet LTE dla domu a ilość przesłanych danych
Warunkiem działania Szczęśliwych Godzin jest aktywny limit główny (tutaj zapewne ten 150 GB). Wystarczy, aby było chociaż kilka kB, aby transfer w nocy odbywał się bez limitu.
Korzystam ze Szczęśliwych Godzin od kilku lat, jeszcze przed nastaniem LTE i faktycznie jest bez limitu. Nawet kilkaset GB w nocy, w ciągu miesiąca nie było i nie jest problemem.
Korzystam ze Szczęśliwych Godzin od kilku lat, jeszcze przed nastaniem LTE i faktycznie jest bez limitu. Nawet kilkaset GB w nocy, w ciągu miesiąca nie było i nie jest problemem.
- onken
- ** Moderator **
Tak z ciekawosci, czy taka taryfe mozna tez zakupic na firme ? Czy tylko raryfy firmowe ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie mam pojęcia. Musisz sprawdzić na stronie Orange, a najlepiej porozmawiać z nimi na chacie sprzedażowym.