Orange Free na 1 dzień za 5 zeta

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kedi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Orange Free na 1 dzień za 5 zeta

Post autor: kedi »

Jak widać polski Orange wprowadza bardzo pobodną oferte do tej którą oferuje jej blizniak na rynku brytyjskim z bardzo podobną cenną (1 funt).

http://www.orange.pl/portal/map/map/pro ... id=2445413

Czekamy teraz na odpowiedz Plusa gdzie jego brat (T-Mobile) oferuje to samo z większą ilością przeslanych danych bez ciecia prędkości.
greenfrog

Re: Orange Free na 1 dzień za 5 zeta

Post autor: greenfrog »

kedi pisze:(...)
Czekamy teraz na odpowiedz Plusa gdzie jego brat (T-Mobile) oferuje to samo z większą ilością przeslanych danych bez ciecia prędkości.
o jaką polską sieć Ci chodzi, chyba o Erę, czy raczej w GB o Vodę?
kedi

greenfrog pisze:
kedi pisze: o jaką polską sieć Ci chodzi, chyba o Erę, czy raczej w GB o Vodę?
Tak masz racje pomyliłem plusa z erą. T-Mobile ma udziały w erze
dante@
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dante@ »

5 zł za dzień?Czy to nie za dużo?To prawie 150 za mc.Zdzierstwo.
kedi

dante@ pisze:5 zł za dzień?Czy to nie za dużo?To prawie 150 za mc.Zdzierstwo.
Duzo to nie jest. Usluga jest dla osób które od czasu do czasu chcą skorzystać z mobilnego internetu. Więc raczej nikt nie będzie powtarzal tą usluge codziennie regularnie, bo w takim wypadku lepiej wychodzi wziencie lojalki.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

„Orange Free na 1 dzień” („Promocja”) to oferta promocyjna dostępna dla Abonentów PTK Centertel korzystających z oferty: Plan Na Rozmowy, Twój
Plan, Nowy Twój Plan lub Orange Premium, w ramach której Abonentowi zostaje udostępniona na czas 24 godzin usługa Orange Free („Usługa”) z
limitem 20 MB przesyłanych danych.
i jeszcze:
. Po przekroczeniu limitu 20MB szybkość transferu spada do 16 Kbps.
Usługa Orange Free na 1 dzień nie jest dostępna dla użytkowników:
Orange Free Premium
Orange Free Standard
Orange Free E-mail
Co to są za abonamenty, w których można to włączyć, a wktórych nie? I czy nie pobiorą czegoś po przekroczeniu tych 20MB- z tymi pakietami różnie było. Poza tym jak się zabezpieczyli (16kb/s= 2 kB/s :rotfl2: ). I co jeśli nie wykorzystamy tych cennych MB??? Generalnie "czeski film", jak to w Orange :gwiazdki: Nie polecam, lepiej za 20 zł wziąść normalnego prepaida do internetu, który jest na miesiąc i spokojnie korzystać. Ta oferta to żadna atrakcja.
Awatar użytkownika
bluecrush
Stały użytkownik forum

Post autor: bluecrush »

OMG 20mb na jeden dzień ? Ależ to prymitywne, dobrze, że w marcu kończy mi się umowa z pomarańczą .... :ok:
Samsung Galaxy S6 | OFnK
kedi

Jeśli ktoś potrzebuje neta na jeden dzień to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> ta oferta jest lepsza od zakupu karty za 5 zloty i fruwania na taryfie orange free na karte.
LeNDo
Użytkownik forum

Post autor: LeNDo »

bluecrush pisze:OMG 20mb na jeden dzień ? Ależ to prymitywne, dobrze, że w marcu kończy mi się umowa z pomarańczą .... :ok:
w ramach przedluzenia dostaniesz wiekszy pakiet na pobieranie danych i taniej jakis modemik ;) lepiej sprawdz co sie kroji ;)

ps. acha i kupujac prepaida jak koledzy wyzej napisali masz 0,03 zl za 100 kb wiec po pomnozeniu 204,8*0,03 wyjdzie 6,14 i koniec pobierania a tam jest dalej tyle ze mniejszy transfer wiec jesli ktos uwaza ze prepaid jest lepszy albo nie umie liczyc albo nie wiem.. ;)
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

LeNDo pisze:pobierania a tam jest dalej tyle ze mniejszy transfer
A wiesz ile będzie się otwierał np.Onet przy takim transferze 2kB/s? To już nie jest internet tylko sado-maso :jezyk:
kedi

Z onetem bedzie kiepsko. Chociaż jeszcze kilka lat temu (do 2003 roku)mogłem pomarzyć o tak zawrotnej prędkości, Miałem na słupie telefonicznym pcm-ke przez co mój modem dial-up synchronizował sie na 14 400 a rzeczywista prędkośc podczas sciągania pliku wynosiła zazwyczaj 1,2KB/s. Nie myslałem zbytnio o szybszym łączu chciałem mieć coś takiego tylko jako stałe łącze :D
A wracając do tematu te 2KB/s wystarczą spokojnie do aktualizacji np: notowań giełowych w czasie rzeczywistym w aplikacjach finansowych.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

kedi pisze:Chociaż jeszcze kilka lat temu (do 2003 roku)mogłem pomarzyć [...] mój modem dial-up synchronizował sie na 14 400 a rzeczywista prędkośc podczas sciągania pliku wynosiła zazwyczaj 1,2KB/s
A teraz ludzie mają EDGE i narzekają :/
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Darecky
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darecky »

Też pamiętam te czasy... Tylko że u mnie było to jeszcze do końca 2006 roku! Transfer zawrotny 0,9kB/s. Potem przygody z pakietami i wreszcie OF60. Jest wolno, ale jest i to jest najważniejsze.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Trochę temat na wspominki schodzi...
Co do oferty to żadna rewelacja. Doraźnie może być chociaż to 2 KB/s jest śmieszne. Chyba tylko dla cierpliwych lub dla osób zaczynających korzystać (mi kiedyś 30 zeta na simdacie potrafiło starczyć na miesiąc) z mobilnego neta.
ODPOWIEDZ