Aktualnie posiadam LTE w redbull mobile na kartę (czyli praktycznie za darmo). Posiadam ruter B315s + antena dual LTE Cybertecha z kablem 5m (czyli wszystko idealnie). Niestety 3 nadajniki w odległości do 1km od mojego domu są lipne i szukam alternatywy. Jeden jest zasłaniany przez ogromny dom akurat trafiam na jego dach przez co prędkość sięga ~0,5mb/s, drugi działa lepiej ale jest bardzo niestabilny z pingami po 300, natomiast 3 jest na galerii handlowej i w godzinach szczytu prędkość to 3mb/s, czyli mocno kiepsko.
Szukam więc alternatywy. Dzisiaj się pojawiła jakaś promocja na abonament -20% w orange czyli do planu taryfowego Internet LTE 2w1 za 79,9zł ze zniżką i sprzętem wyszło by 64zł. Czyli biorąc to w kupę miałbym za to 150gb limitu w strefie domowej i 40gb limitu poza nią (wykorzystywałbym to na działce w sezonie, więc sama oferta jest akurat dla mnie). Pytanie moje czy miał ktoś do czynienia z tą ofertą. Czy przed wykorzystaniem tych 150gb (wyrabiałbym się na styk z moim miesięcznym zużyciem ale te parę dni na 1mb/s da się pocisnąć) może spaść transfer? Czy z tą ofertą jest wszystko ok? Ktoś ma jakieś opinie? Akurat mają za moim domem (gdzie jest szczere pole) nadajnik, więc myślę, że odbierałoby to znacznie lepiej. Nie mam zbyt dobrych doświadczeń z tą firmą ale spadająca prędkość w playu w godzinach wieczornych (gdzie głównie korzystam) jest dobijająca

Prosiłbym o jakieś opinie