Od pół roku z powodzeniem korzystam z zestawu Dovado Tiny + Huawei e3372 w taryfie Red Bull Mobile + antena dualna cybertech LTE/4G 15dBi i nagle przestało działać i zupełnie nie wiem dlaczego.
Jeszcze w nocy z soboty na niedzielę komórka ściągała sobie radośnie aktualizację za pośrednictwem tego internetu, a w niedzielę rano internet nie działa. Nie pomaga ani restartowanie routera ani całkiem odłączenie wszystkiego od prądu. Z siecią się łączy, IP ma, sygnał 100% a internetu nie ma...
Konto aktywne, kasa na koncie jest, pakiet danych również. Mało tego, SMSy wysyła i odbiera a internetu nie ma...
Nie mam pomysłu gdzie szukać przyczyny i jak naprawić.
Może jakimś tropem jest to, że na stronie play24 w segmencie "moje urządzenie" jest napisane nierozpoznany, a wydaje mi się (ale mogę się mylić), że kiedyś wyświetlał tam Huawei e3372
Dovado Tiny + Huawei e3372 - nagle przestało działać
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Dovado Tiny + Huawei e3372 - nagle przestało działać
Ping leci na jakiś serwer (wpisany po IP, nie po domenie)? Podpinałeś sam modem do komputera?
-
- Początkujący użytkownik forum
Udało się przywrócić do działania - ręcznie wymusiłem łączenie przez 3G i zaskoczyło, potem po przełączeniu z powrotem na 4G działało. Przyczyna pozostaje nieznana, ale może komuś się w przyszłości przyda to rozwiązanie.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Ustawić w tryb AUTO- pisane pod wątkiem koniec darmowego LTE Red bull