internet w Irlandii

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Roxi
Początkujący użytkownik forum

internet w Irlandii

Post autor: Roxi »

Potrzebuję rady i pewnych konkretnych informacji od kogoś, kto zna się troszkę na tych sprawach.. Chciałam zapytać, czy istnieje możliwość kupienia gdzieś w Polsce bezprzewodowego internetu i korzystania z niego w Irlandii. Opłaty mógłby uiszczać pełnomocnik lub zrobić możnaby zlecenie stałe. Czy jest to możliwe?
Roxi
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: internet w Irlandii

Post autor: MaxFM »

Chyba tylko int, satelitarny :) Poza tym nie ma takiej mozliwosci. W irlandi masz 3g, poszukaj w necie.
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ikw »

przez moment zabrzmialo jak: czy ktos w niedalekiej przyszlosci jezdie do irlandii? bo chcial bym zeby mi przywiozl troche bezprzewodowego internetu.
sorki...troche sie usmialem...ale pewnie nie zrozumialem pytania postujacego.
Roxi
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Roxi »

:-) No najwyraźniej nie zrozumiałeś.. Ale spoko, każdemu może się zdarzyć.
Roxi
ikw

no a mnie w szczegolnosci...czyli jak? wykminiles ze bedziesz placil w plnach a zarabial w funtach i odbieral w irlandii?
pozatym forum o satelitarnym jest gdzie indziej kolego..takze patrz na tematy.
no chyba ze to chodzilo o jakis inny internet....wes no mnie oswiec jakos.
pzdr!
gsm_42
Użytkownik forum

Post autor: gsm_42 »

w odpowiedzi na pytanie: "nie ma takiej mozliwosci no chyba ze kupisz sobie internet satelitarny ale to juz inny dzial pozatym przy necie satelitarnym (zalezy to od operatora) czasami trzeba zmieniac konfiguracje w zaleznosci od polozenia geograficznego pozatym talez tez sie ustawia inaczej w zaleznosci od miejsca na ziemi

a jak potrzebujesz natu w irlandii to udez do mnie na priva a moze pomoge ;)
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Jakby co, to jestem przedstawicielem providera internetowego, w Irlandii Północnej i Republice Irlandii. Internet radiowy ;).
Back to the Future ;)
gsm_42
Użytkownik forum

Szadzik pisze:Jakby co, to jestem przedstawicielem providera internetowego, w Irlandii Północnej i Republice Irlandii. Internet radiowy ;).

duzych przedstawicieli jest tylko 2 i oba to syffffff...
a w zasadzie ludzie ktorzy tym zarzadzaja nie maja pojecia co robia;)
a dla kogo pracujesz, pewnie dla IBB?
bo tylko oni tak naprawde dzialaja w obu irlandiach
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

gsm_42 pisze:
Szadzik pisze:Jakby co, to jestem przedstawicielem providera internetowego, w Irlandii Północnej i Republice Irlandii. Internet radiowy ;).

1. Nie pracuję dla IBB.
2. Ja nie zarządzam, tylko jestem przedstawicielem, znaczy jak mam klienta to zamawiam dla niego instalację a potem tylko fakturkę wystawiam.
3. Co do działania w obu Irlandiach to się mylisz.

P.S. Dzięki za ocenę....
Back to the Future ;)
gsm_42
Użytkownik forum

Szadzik pisze:
gsm_42 pisze:

1. Nie pracuję dla IBB.
2. Ja nie zarządzam, tylko jestem przedstawicielem, znaczy jak mam klienta to zamawiam dla niego instalację a potem tylko fakturkę wystawiam.
3. Co do działania w obu Irlandiach to się mylisz.

P.S. Dzięki za ocenę....

no nie powiedzial bym ze sie myle ale wkoncu kazdy ma prawo do wlasnego zdania;)

to moze jeszcze bys mnie oswiecil coz to za firma dziala w obu irlandiach? bo ja wiem tylko o ibb a reszta to raczej male i nic nie znaczace firmy lokalne
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

gsm_42 pisze: no nie powiedzial bym ze sie myle ale wkoncu kazdy ma prawo do wlasnego zdania;)

to moze jeszcze bys mnie oswiecil coz to za firma dziala w obu irlandiach? bo ja wiem tylko o ibb a reszta to raczej male i nic nie znaczace firmy lokalne
1. NIE napisałem, że się mylisz, ale z tego co piszesz, wynika, że jest jedna duża firma, a tak na pewno nie jest.

NTR Broadband to firma działająca w całym UK. Tylko w Irlandii mają łącza radiowe, reszta kraju mają ofertę kablową.

Czy ogólnokrajowy operator to mała firma, może i tak.
Back to the Future ;)
gsm_42
Użytkownik forum

no prosze widze ze specjalista sie znalazl ;)
no widzisz jak bys wiedzial co mowisz to bys wiedzial ze ntr i ibb czyli irish broadband to jedno i to samo a ntr to nic innego jak national toll road czyli oplaty za autostrady a ntr broadband i irish broadband to firma ktora dziala tylko na wyspie wywodzi sie z ROI czyli irlandi a nie irlandi polnocnej zalozona przzez 2 lepskich kolesi i sprzedana jesli dobrze pamietam w 2004 albo 2005 i ntr ma w niej 6o kilka procent a reszte ma kilsaran concrit czyli kolesie od betonu ;)
a irlandia polnocna to tylko odczial a naywa sie to ntr broadband tylko ze wzgledow politycznych gdyz irish broadband by sie poprostu nie sprzedal gdyz jak kazdy kto choc sie troche interesuje sytuaja polityczna wie ze irlandia polnocna i irlandia nie za bardzo sie lubia ;)
a co do tych ich ladzy kablowych to.... szkoda gadac
a radiowka tylko na 5,8 GHz na alvarionach a w irlandii na 5.4 3.5 3.4 10.5 a zaczelo sie od 2.4 zreszta jeszcze gdzie niegdzie dziala,
jak bys jesczcze chcial sie czegos dowiedziec o swojej firmie to sluze pomoca ;)

pzdr
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

gsm_42 pisze:no prosze widze ze specjalista sie znalazl ;)
NIGDZIE nie napisałem, że jestem specjalistą.
gsm_42 pisze:no widzisz jak bys wiedzial co mowisz to bys wiedzial ze ntr i ibb czyli irish broadband to jedno i to samo a ntr to nic innego jak national toll road czyli oplaty za autostrady a ntr broadband i irish broadband to firma ktora dziala tylko na wyspie wywodzi sie z ROI czyli irlandi a nie irlandi polnocnej zalozona przzez 2 lepskich kolesi i sprzedana jesli dobrze pamietam w 2004 albo 2005 i ntr ma w niej 6o kilka procent a reszte ma kilsaran concrit czyli kolesie od betonu ;)
a irlandia polnocna to tylko odczial a naywa sie to ntr broadband tylko ze wzgledow politycznych gdyz irish broadband by sie poprostu nie sprzedal gdyz jak kazdy kto choc sie troche interesuje sytuaja polityczna wie ze irlandia polnocna i irlandia nie za bardzo sie lubia ;)
Jakbym chciał każdą firmę oceniać po tym, kto ma w niej udziały, to bym w żadnej nie mógł pracować.
To, że mają w niej udziały goście od betonu, czy od wywożenia <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> mnie w ogóle nie interesuje. Interesuje mnie tylko to, że ich łącza działają i jak daje im klientów to mi za to płacą.

gsm_42 pisze:a co do tych ich ladzy kablowych to.... szkoda gadac
a radiowka tylko na 5,8 GHz na alvarionach a w irlandii na 5.4 3.5 3.4 10.5 a zaczelo sie od 2.4 zreszta jeszcze gdzie niegdzie dziala,
jak bys jesczcze chcial sie czegos dowiedziec o swojej firmie to sluze pomoca ;)

pzdr
Nie potrzebuję ani politycznych ani żadnych innych informacji o firmie bo to mi do niczego nie jest potrzebne.

P.S. Co do udawania specjalistów, to nie chę tu pokazywać palcem.

P.P.S. Pewnie jedyna firma, która jest ok to ta, w której Ty pracujesz.
Back to the Future ;)
gsm_42
Użytkownik forum

a kto powiedzial ze ja pracuje? ;)
dla mnie ntr czy ibb czy jak ich zwal to lipa pracowalem dla nich 2 lata i o 2 lata za duzo...
a tak na marginesie to jak koles co sie nie zna moze byc moderatorem na takim forum?

pzdr
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

gsm_42 pisze:a kto powiedzial ze ja pracuje? ;)
dla mnie ntr czy ibb czy jak ich zwal to lipa pracowalem dla nich 2 lata i o 2 lata za duzo...
a tak na marginesie to jak koles co sie nie zna moze byc moderatorem na takim forum?

pzdr
Trzeba mieć znajomości! ;)

Moją specjalnością nie jest internet radiowy, tylko komórkowy, a nawet nie jest, tylko był, bo już nie używam a znać się na wszystkim nie można.

Zresztą, po co ja się tłumaczę. Widzę, że jedynym zpecjalistą to tylko Ty jesteś, a reszta to matoły.
Back to the Future ;)
gsm_42
Użytkownik forum

Szadzik pisze:... a reszta to matoły.
no to ty napisales ale jak ktos powiedzila opinia jest jak dvpa kazdy ma swoja...

a tak wracajac do tematu no to jako sprzedawca, moze mnie osiwecisz jakie to ntr ma lacza kablowe?
bo z tego co wiem to poza mtu to zadne
(no chyba ze sie skumali z jakas inna angielska firma)

a co to tego ich netu radiowego to wporownaniu z ilandia(ROI) to z tego co wiem, to raczej niezabardzo stoja z zasiegiem, dodatkowo jeszcze obcinajac sobie mozliwosci glupimi limitami zasiegu.
A czy wpadli juz na pomysl uzywania navini? tzn ripwave?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

gsm_42 pisze: no to ty napisales ale jak ktos powiedzila opinia jest jak dvpa kazdy ma swoja...

a tak wracajac do tematu no to jako sprzedawca, moze mnie osiwecisz jakie to ntr ma lacza kablowe?

bo z tego co wiem to poza mtu to zadne
(no chyba ze sie skumali z jakas inna angielska firma)
Czy naprawdę w dzisiejszych czasach każda firma ma WŁASNĄ infrastrukturę, czy może połowa firm korzysta z czyjejś? A jesli tak, to co to za problem?

gsm_42 pisze:a co to tego ich netu radiowego to wporownaniu z ilandia(ROI) to z tego co wiem, to raczej niezabardzo stoja z zasiegiem, dodatkowo jeszcze obcinajac sobie mozliwosci glupimi limitami zasiegu.
A czy wpadli juz na pomysl uzywania navini? tzn ripwave?
Zapewne są na to za głupi.

Jak dla mnie ta dyskusja nie ma żadnego celu, oprocz jednego, wykazania jaki jesteś mądry. Szkoda tylko, że nie pokazujesz tej wiedzy pomagając na forum, tylko się wymądrzasz.

EOT.
Back to the Future ;)
ikw

szadzik...przyznaj ze kolega Cie poprostu zagiol:)
Z postu na post poprostu nie wiedziales co mu odpowiadac. Az w koncu skapitulowales. Nastepnym razem powinienes uwazac ze swoim przedstawicielstwem...tego ...no...no wlasnie - czego?
bez obrazy!
PZDR!:)
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

ikw pisze:szadzik...przyznaj ze kolega Cie poprostu zagiol:)
Z postu na post poprostu nie wiedziales co mu odpowiadac. Az w koncu skapitulowales. Nastepnym razem powinienes uwazac ze swoim przedstawicielstwem...tego ...no...no wlasnie - czego?
bez obrazy!
PZDR!:)
Przyznaję się, że jako czlowiek nie jestem wszystkowiedzący.

A TY jesteś?

P.S. ZagiOl. Dobre określenie, szkoda tylko, że nie ma takiego słowa w języku polskim.

P.P.S. Imiona i nazwy własne pisze się w języku polskim z DUŻEJ litery. Jestem zatem Szadzik
Back to the Future ;)
ikw

Szadzik!
Ze tak powiem...lubie dyskutowac na rozne tematy...czasami cos wiem ...czasami nie...lecz dyskusja z Toba nie ma za bardzo sensu.
Nie mam czasu ani glowy by przeciwstawic sie Twojemu lepperowskiemu rodzaju argumentacji.

O wiele bardziej milo bylo by jak bys Swoj post zakonczyl na tym ze nie jestes jako czlowiek wszechwiedzacy...bo ja nigdzie nie napisalem ze jestem.
Twoje post scripta pozostawiam bez komenatrza.

p.s.
nie zawsze musi by milo isn't it?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

ikw pisze:Szadzik!
Ze tak powiem...lubie dyskutowac na rozne tematy...czasami cos wiem ...czasami nie...lecz dyskusja z Toba nie ma za bardzo sensu.
Nie mam czasu ani glowy by przeciwstawic sie Twojemu lepperowskiemu rodzaju argumentacji.

A o czym Ty tutaj dyskutowałeś? Bez obrazy, ale póki co to wtrąciłeś się dwa raazy, próbując wykazać, że jestem matołem.
ikw pisze:O wiele bardziej milo bylo by jak bys Swoj post zakonczyl na tym ze nie jestes jako czlowiek wszechwiedzacy...bo ja nigdzie nie napisalem ze jestem.
Twoje post scripta pozostawiam bez komenatrza.
Skoro piszesz w wątku, tylko po to, żeby mi wytknąć niewiedzę, to wygląda to tak, jakbyś sam był wszystkowiedzący.

ikw pisze: p.s.
nie zawsze musi by milo isn't it?
Mi próbujesz ignorancję udowodnić, a sam wykazujesz się kompletną ignorancją.

It doesn't always have to be nice, does it?
Back to the Future ;)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Panowie, Panowie.
Proszę o spokój.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Post autor: Artur_prezes »

Ja odpowiem krótko CLARW'RE mam go od jakiegoś czasu tu w Irlandii i śmiga jak szalony,ma niske pingi,dynamicznie IP i parę innych bajerów o których nie mam zielonego pojęcia. Place 29,90 € miesięcznie za teoretycznie 1Mbit łącze które osiąga około 1,3Mbit. Pisz do mnie po wszelkie informację z chęcią odpowiem i udzielę rad.
CLEARW'RE
Broadband
ODPOWIEDZ