do posiadaczy motoroli v980!!!

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zpider
Początkujący użytkownik forum

do posiadaczy motoroli v980!!!

Post autor: zpider »

witam,
od 2 dni jestem posiadaczem motki v980, ktora ma mi sluzyc jako modem. wczesniej uzywalem nokii 3220 i bylem b.zadowolony jednak meczyl mnie kiepski transfer i zakuilem tel z umtsem.
motorole ustawilem i internet przy poloczeniu z PCtem chodzi szybciutko:)

mam jednak problem z samym telefonem a dokladniej mowiac z przegladarka (chyba). otoz nie moge na tel przegladac stron www, pomimo prowidlowej konfiguracji z plusem. tel laczy sie z netem ale wyskakuje blad 413 i napis ze nie mozna wysiwetlic strony:(

moze ktos z uzytkownikow tego tel bedzie mi w stanie pomoc? probowalem znalezc odp na forum motoroli matraxa ale jest b.nieprzejrzyste i nic nie znalazlem:(

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: do posiadaczy motoroli v980!!!

Post autor: mar_kow »

Miałem podobny problem z Nokią 6280. Rozwiązanie polegało na ściągnięciu i zapisaniu ustawień WAP dla Plusa. Wcześniej miałem tylko INT GPRS i sądziłem że wystarczy skoro będę się łączył przez ten punkt. Haczyk jest tylko taki że później w ustawieniach trzeba zmienić punkt dostępowy przeglądarki na INT GPRS żeby nie ciągnąło kasy po WAP-ie... A konkretnie chodziło mi o mini operę 4.02.
zpider

dzieki za odp.

u mnie nie moze to byc powodem, gdyz ustawienia wap plusa mam skonfigurowane.
przyczyna musi lezec gdzies indziej, zapewne w samej przegladarce albo w ogole w sofcie..
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Zainstaluj sobie mini Operę zamiast przeglądarki w telefonie. Pobierzesz ją tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40545#40545 na samym dole.
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

"nie moge na tel przeglądac stron www, pomimo prowidlowej konfiguracji z plusem. tel laczy sie z netem ale wyskakuje blad 413"

A skąd wiesz że masz poprawną konfigurację?

Gdy masz poprawną konfigurację dostępu do netu w komórce obok zasięgu musi się pojawić kwadracik biało zielony. Jeżeli go nie ma tzn że coś nie tak jest z ustawieniami.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
zpider

wiem, bo tel laczy sie z internetem (np pojawia sie i krecie ikonka kuli ziemskiej, tak samo gdy lacze sie przez PCta).
natomiast przegladarka nic nie wyswietla, poza bledem oczywiscie.
opery tak lawo zainstalowac nie moge bo jak ja sciagnac, gdy fabryczna przegldarka nie dziala?

sprobuje pozyczyc karte microSD i poprzez nia zzainstalowac opere
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

A nie można zainstalować opery przez kabelek ;) Ja tak instalowałem.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
ODPOWIEDZ