Wiem, że moje pytanie może zabrzmieć bez sensu w kontekście tego forum, ale szukam rozwiązania, a najszybciej je odnajdę korzystając z Waszej wiedzy.
Kombinuję troszeczkę z czytnikiem Kindle 3G. Urządzenie to posiada modem (jak sama nazwa wskazuje) 3G. Rozwijam na forum mobilereads koncepcję wykorzystania tego modemu w sposób inny niż producent założył.

Nie wgłębiając się w temat, potrzebuję przetestować modem znajdujący się w tym Kindlu (http://m2msupport.net/m2msupport/anydat ... 3g-module/), bez użycia Kindla.
Początkowo myślałem, że wystarczy mi użyć modemu i czytnika sim na USB, ale szybko wyprowadzono mnie z tego błędu.
Parę miesięcy temu jak szukałem jakiegoś modemu, natrafiłem na informację, że niektóre na USB posiadają najzwyczajniej w świecie kartę na mini pci-e, a wygląda to mniej więcej tak: Czy ktoś się orientuje jakie modemy na USB są w ten sposób zrobione?
W popularnym serwisie aukcyjnym widzę obecnie dwa na tyle duże, że mogłyby pomieścić takie rozwiązanie (Option GIO201 - Orange i NetBox2 - iPlus).
Dziękuję za uwagę