Neostrada czy radiówka?

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kuternoga
Początkujący użytkownik forum

Neostrada czy radiówka?

Post autor: kuternoga »

prosze o pomoc? czy opłaca mi sie przejsc z internetu radiowego na neostrade> mam internet radiowy predkosc 128 i płace 49 zł a nostaraz opcja 1mb jest juz za 54,90 na miesic przy podpisaniu umowy na 3 lata> wiec w sumie finansowo to mi sie opłaca lecz niewm czy tez jakosciowo? jak sie neostrada sprawuje jej st lepsza od radiówki?

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-11-06, 15:10 ]
Popraw błędy!
Ostatnio zmieniony 2007-11-06, 15:11 przez kuternoga, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Neostrada czy radiówka?

Post autor: Sundance_kid »

Osobiście bym nie podpisywała umowy na tak długi okres ale to jest moje zdanie.
Znajomi, którzy posiadają Neostrade twierdzą, że jest dobrze sie sprawuje. Zobacz jeszcze czy na pewno możesz mieć Neostradę. Ja tez teoretycznie mogłam mieć po czym po jakimś czasie okazało się ze jednak nie.
kuternoga

moge bo juzsie pytałm w salonie. a czemu na tak długi okres nie podpisywac? w suem ita radiówke mam jzu 2,5 roku i wtedy gdy ja zakłądalam to jej oferta była lepsza niz neostrady no ale od tego czasu wiele sie zmienilo a oni nic nie zmieniaj w swojej ofercie i ta predkosc 128 troche mnie juz nuzy gdy za ta sama kase moge miec szybszy
Ostatnio zmieniony 2007-11-06, 15:59 przez kuternoga, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

No to sam sobie odpowiadasz na pytanie. Jak nie odstrasza Cię umowa na trzy lata to bierz.

[ Dodano: 2007-11-06, 15:56 ]
Ja też pytałam się w salonie i też niby można było. A co do umowy na trzy lata to przez ten czas może pojawić się o wiele lepsza oferta/ lepszy dostawca/ niższa cena za większa prędkość itd. a Ty będziesz związany umową.
kuternoga

to wezme na 2 w sumie tylko 10 zł róznicy co miesiac a wyjdzie na to samo co przez 3 lata bym płaciła o 10 żł mniej

[ Dodano: 2007-11-06, 16:20 ]
a dlaczego u ciebie nie dało złozyc sie tej neostrady? jaki był powód?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

kuternoga pisze:a dlaczego u ciebie nie dało złozyc sie tej neostrady? jaki był powód?
Bo nie. Po prostu. Olewanie klienta.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

kuternoga pisze: ...w suem ita radiówke mam jzu..
Zobacz jak ty piszesz? :zdziwko: Albo się poprawisz, albo poleci to wszystko do kosza. Nikt nie będzie sobie psuł wzroku, żeby to rozszyfrować ten twój kod.
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Widać, że kolega z Firefoxa korzysta. Ten przecież ma domyślnie wbudowany moduł sprawdzania pisowni. Wystarczy tylko popatrzeć i poprawić podkreślone wyrazy... Ale jak ktoś nie myśli to co my na to możemy poradzić...

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-11-07, 12:33 ]
To jest koleżanka
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

przewaks pisze:Widać, że kolega z Firefoxa korzysta
Chyba miało być nie korzysta? :cfaniak:

EDIT:
Sorrki, zmęczenie ;)
Znaczy korzysta z FF ale nie korzysta z funkcji sprawdzania :hyhy:
Ostatnio zmieniony 2007-11-07, 16:49 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Mikolaj211
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Mikolaj211 »

Kolega, czy tam koleżanka korzysta z firefoxa, ale mam nadzieję, że ze starej wersji bez modułu poprawiania. Bo jak z nowej, to dobrze nie jest. A co do tematu ja wziąłbym neostradę - nie ma co porównywać, 4 razy szybsza!! Kiedyś jak były limity transferu, to mógłby być problem, le teraz, to jest spoko. Ja też bardzo chętnie wziąłbym sobie neo, ale sie nie da. I mi również w salonie powiedzieli, że nie ma problemu,ale później przez telefon powiedzieli, że absolutnie nie. I przez dwa lata, za każdym razem kazali dzwonić za dwa miesiące!! Przecież to karygodne!!
zegar

Post autor: zegar »

ale do tych 54 pln abonamentu, dolicz jeszcze 36 pln, za linie tel, ktora utrzyma lacze... chyba, ze masz juz tel w tpsa. jesli nie, to 54 abonament, 50 linia tel z telefonem, w tym 60 min darmowe, ale i tak wychodzi 104 pln za 1Mb/s, gdzie chello ma 69pln za 2Mb/s
nie reklamuje niczego, ale wlasnie jestem w podobnej syt. osiedlilem sie w miejscu, gdzie tylko tpsa ma okablowanie, ale nie podoba mi sie umowa na 3 lata i oplata 104 + ew rozmowy po wykorzystaniu 60 min miesiecznie (zona potrafi:)) a biorac umowe na rok, oplata juz jest znacznie wieksza....
i co robic? pakowac sie w 3 lata z oplata 104pln??? a moze blue connect??? chory juz jestem od tego...:((((
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

kuternoga pisze:lecz niewm czy tez jakosciowo?
Ogolnie kabel ma ciagle duza przewage (poza mobilnoscia i czasem kosztami zalozenia, ale tego nie rozwazamy) nad rozwiazaniami radiowymi pod wzgledem jakosci transmisji danych.
a dlaczego u ciebie nie dało złozyc sie tej neostrady? jaki był powód?
Ja dlugi czas mialem neo640 potem chcialem 6MBit i sie okazalo, ze jestem za daleko od centrali na takie szybkosci. W sumie 640 to max jaki moglby byc. Wiec przeszedlem na WiMAXa od netii.
ODPOWIEDZ