Czas na kolejne przedłużenie Play Online

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
R Mad
Stały użytkownik forum

Czas na kolejne przedłużenie Play Online

Post autor: R Mad »

Witam.

Już tylko do końca obecnego miesiąca obowiązuje moja obecna umowa na Internet od Play, jest to Play 4G LTE Ulimited z limitem 55 GB za 29.99zł miesięcznie. Zupełnie się z tym zagapiłem, więc dopiero teraz zacząłem myśleć o ewentualnym przedłużeniu tej umowy. Pewnie bez wypowiedzenia się nie obędzie. Parę tygodni temu otrzymałem tylko jeden telefon z propozycją, ale była ona kiepska, więc odmówiłem, a potem już żaden konsultant Play nie kontaktował się ze mną w tej sprawie. Generalnie obecna oferta mnie satysfakcjonuje, mieszkam w małej miejscowości, więc nie ma tu zbyt wielu alternatyw jeśli chodzi o Internet. Dzięki antenie zasięg jest zadowalający, a co za tym idzie osiągane prędkości również, jedyne na co można narzekać, to fakt, że w niektórych miesiącach to 55GB okazuje się niewystarczające, chciałoby się więcej. Może ktoś z Was w w ostatnich tygodniach przedłużał umowę na Internet od Play? Czy za około 30 zł, (umowa bez urządzenia) można wynegocjować jakiś no limit na ilość transferu?
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Czas na kolejne przedłużenie Play Online

Post autor: jarek7714 »

R Mad pisze:jedyne na co można narzekać, to fakt, że w niektórych miesiącach to 55GB okazuje się niewystarczające, chciałoby się więcej. Może ktoś z Was w w ostatnich tygodniach przedłużał umowę na Internet od Play? Czy za około 30 zł, (umowa bez urządzenia) można wynegocjować jakiś no limit na ilość transferu?
Dobry wieczór! Witam kolejnego sponsora oferty RBM na kartę z 100GB/m-c danych za free, a później lejek 2Mbps[warunek na koncie min. 30zł środków] (oczywiście oferta działa wyłącznie na sieci LTE Play już ponad 2,5 roku-ze swojej strony dodam że za te praktyki operatora, pożegnałem się z nim w ofercie voice-abonament 22 miesiące temu i teraz korzystam wyłącznie z pakietów sponsorowanych przez abonentów Play-tzn. RMB na kartę). Oficjalnie na przedłużenie aneksu za tą kwotę nie wiele więcej dostaniesz nawet po wypowiedzeniu umowy, w opcji ze sprzętem oferta będzie jeszcze gorsza. Także na skróty tak wygląda oferta tego operatora. W opcji ze sprzętem za nie wiele większe pieniądze, jest bardzo ciekawa oferta Orange i Plusa (w "SmartDOM"). :)
jareq
R Mad
Stały użytkownik forum

No to mnie pocieszyłeś. :) Mimo wszystko chciałbym pozostać przy ofercie Play, ewentualnie na czymś w infrastrukturze Play, tak by nie wydawać pieniędzy na np. nowy modem. Swoją drogą jak osiągnąć to 100GB/miesiąc w RBM?
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

kupić zestaw startowy Redbull z puszką napoju za 9zł - karta sim będzie miała taryfę rbm5, w której masz możliwość włączenia bezpłatnego lte 100GB na 30 dni. Konto doładowujesz co 100 dni za min. 50zł. Kasa na koncie zostaje.
R Mad
Stały użytkownik forum

Hm, alternatywa jak najbardziej w porządku. Ciekawe tylko jak długo to się utrzyma. Mimo wszystko chyba warto zaryzykować rezygnację z abonamentu Play Online na rzecz RBM.
dzejk
Guru bezprzewodowy

w zeszłym miesiącu wykorzystałem w rbm prawie 150GB, a znam takich, co ponad 200GB ściągają i lejka nie dostają.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Przez RBM sieć lezy i kwiczy, dziwna ta polityka Play, ciulanie abonamentowców na no limit internet...
R Mad
Stały użytkownik forum

Na szczęście w mojej lokalizacji chyba nie jest to i długo nie będzie zagrożeniem. BTS na pewno nie jest zbyt oblegany, przez co najgorszy wynika to chyba 10 megabitów wieczorem, a poza tym jest zawsze ponad 30, więc raczej nie powinno się to w najbliższym czasie zmienić. Dla mnie to prędkości wystarczające.
dzejk
Guru bezprzewodowy

Tam gdzie mają tylko jedną częstotliwość w LTE, rzeczywiście jest nieciekawie, szczególnie w szczycie. Ale gdy nadają na kilku, jest sporo lepiej - a przynajmniej u mnie i u kilku znajomych, którym poleciłem rbm. Na moim nadajniku działają lte 1800 i 2100, a na sąsiednim wszystkie 4 bandy. Transfery średnio po 3-4MB/s, a czasem nawet ponad 5. Rozumiem, że w dużym mieście może być gorzej.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Transfery 3-5 na 60 mozliwe uwazasz za super :-) ??
dzejk
Guru bezprzewodowy

Chyba pomyliłeś jednostki. Pisałem o megabajtach, nie megabitach :)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Aaa :-)
ODPOWIEDZ