Antena do lte 1800 słabego zysku.

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
karniak
Początkujący użytkownik forum

Antena do lte 1800 słabego zysku.

Post autor: karniak »

Witam parametry w miejscu optymalnym dla wifi mam dość słabe więc planuje zakup anteny zewnętrznej.
Router b315 odległość od bts 150-200m są dwa blisko siebie nie mam pewności który aktualnie jest z mojej sieci według uke ten dalszy jeden mam widoczny z antenami z poziomu gruntu drugi częściowo widoczny prawdopodobnie będzie widoczny na poziomie anten (nie sprawdziłem jeszcze czy są na nim anteny) z dachu ewentualnie może będzie jedna korona drzewa na drodze.
Ten sam bts obsługuje tez 800 MHz i parametry są idealne na 1800 test na zewnątrz niżej niż jest planowany montaż anteny wykazał:
rsrp na poziomie 65
rsrq 3-5 raczej stabilne
sinr miał średnią 14 od 9 do 19
Główny problem to sinr udało mi się uzyskać na parapecie nawet 26 ale potrafił spadać do 6 strasznie niestabilny rsrq również potrafi być niestabilne.
Myślę nad http://www.cybertech.com.pl/p141,antena ... -b315.html i 10m kabla żeby nie przesterować.
Co sądzicie o tym wyborze ?
ODPOWIEDZ