Nowy ruter/modem do LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Nowy ruter/modem do LTE
Witam wszystkich raz jeszcze, przychodzę z problemem, ponieważ wczoraj padł mi Huawei E8278. Pulsuje mi jedynie zielona dioda od sieci lub niebieska po włożeniu karty sim. Sam komputer widzi modem ale nie mogę nic z nim zrobić. Próbowałem wgrać inne oprogramowanie ale ten sam efekt - pewnie kaplica. Nie odpowiada na zapytanie Huawei. Muszę mieć coś na zastępstwo. Czy to modem czy ruter z obsługą lte. Dobrze było by to pierwsze z funkcją WiFi. Cena za modem na który jestem gotów wydać to 400 zł/router maksimum 700 zł. Odeślę go na gwarancję ale pewnie po miesiącu wróci jak nie dalej, a Internet jest potrzebny :p
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Nowy ruter/modem do LTE
Jak ma być po kosztach, z WiFi, to poniżej 200 zł dorwiesz teraz router E5573s-320.
-
- Użytkownik forum
Dziękuję, poczytam o nim jak się sprawuje. Nie ukrywam, że zależy mi na b. Dobrym sprzęcie. Internet wykorzystuje również do grania i nie chce aby sprzęt zawodzil w tej kwestii. Modem, który posiadałem znakomicie się w tym sprawdzał. Kusi mnie ten przenośny modem do ultra lte ale ta cena...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Coś za coś.SomnusDisney013 pisze:Kusi mnie ten przenośny modem do ultra lte ale ta cena...

Można by było zbudować jakiś ODU z agregacją na podzespołach klasy przemysłowej, ale pewnie na około 1000 zł byś się dopiero zatrzymał, a to bez WiFi w domu, osprzętu (kable, zasilanie, anteny), etc.
-
- Użytkownik forum
Posiadam Netgar AirCard 810S z dystrybucji Play.Kupiłem go za śmieszne pieniądze na allegro. Ktoś nie wiedział chyba nawet co sprzedaje i ile jest wart, ponieważ patrząc na oficjalna Polska cenę jestem do przodu grubo o 1000 zł
Na wstępie co mogę powiedzieć o tym sprzęcie - działa niebo, a ziemia porównując ze starym modemem E8278. Ping uległ poprawie: 20ms -26 ms. Jest większy komfort otwierania stron, ich ładowania. Przyznam, że już wcześniej byłem zadowolony z rozwiązań LTE. Teraz mam zdanie, że jeśli kupi się dobry sprzęt, ma się dobrą lokalizacje do odbioru i nie obciążony nadajnik. Śmiało mogę powiedzieć, że robi się dobra konkurencja dla kabla. Pobieranie/wysyłanie 90 MB/s/21 Mb/s . Nie wiem gdzie to wykorzystam. Zwłaszcza wysyłanie ale melomani na pewno się znajdą
Interesuje mnie jedna rzecz. Na opakowaniu pisze z jednej strony obsługiwane technologie LTE CAT 6 i 9 z agregacją, aż drugiej strony pudełka LTE Category 11. Oprogramowanie jest bardzo intuicyjne i szybkie. Nie miałem żadnego problemu z obsługą urządzenia od pierwszego uruchomienia. Wyświetlacz dobrze reaguje na dotyk. Zasięg WiFi jest średni. To nie router z wbudowanymi antenami ale na moje potrzeby mi wystarczy. Jedna ściana potrafi już obniżyć zasięg o 2 kreski. Jak dokładnie sprawuje się sprzęt i czy będzie awaryjny. Okaże się w praniu po dwóch latach, hahahaha. Plus za możliwość pracy bez baterii. Można ją wyjąć, podłączyć 810S pod dołączony kabel zasilania i korzystać z niego bez degradacji baterii. Na razie mile jestem zaskoczony wykonaniem, możliwościami ale minus za cenę. Nigdy bym nie dał pełnej kwoty za to urządzenie przy zdrowych zmysłach. Nie wiem kto je wymyśla ale dilera mają dobrego

-
- Stały użytkownik forum
A jak się ten Netgear instaluje w systemie? Tzn. czy po podłączeniu do kompa przez kabel USB pojawiają się jakieś porty COM w menedżerze urządzeń?
-
- Użytkownik forum
Widzi go jako kartę sieciowa: Remote NDIS based Internet Sharing Device. W portach COM nic nie mam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli Netgear trzyma dobrą jakość sprzętu konsumenckiego Sierry.