Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem pobieranych pakietów. Na tę chwilę wynoszą one 15%, z czasem rosną. Dochodzą do momenty gdy wynoszą 50% (nie ma na to reguły) a w nocy zaczynają spadać. Można tu mówić o przeciążeniu na linii z tym, że pół roku był spokój. Nie ma też powiedziane kiedy to nastąpi. W weekend potrafi być spokój kiedy teoretycznie i praktycznie z internetu korzysta najwięcej osób, tak jak w miniony weekend a w normalny dzień tygodnia (dziś, czy wczoraj) o godzinie 10 będą już występować pakiety.
Używam LTE z routerem wewnętrznym huawei B315. Używam zarówno wi-fi jak i ciągnę internet z routera przez kabel. W tym i tym przypadku sytuacja jest taka sama. Tydzień temu robiłem format, przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomaga. Dzwoniłem już do cyfrowego polsatu, ale prędzej dowiem się tutaj czegoś na temat tego problemu niż oni cokolwiek zrobią. Co mógłbym jeszcze dodać. Umowę posiadam już dobre pół roku, problemy zaczęły się 1/2 tygodnie temu, wcześniej zacinał się tylko gdy 3 urzadzenia były przypięte do routera i 2 osoby oglądały cokolwiek. Ogólnie działał bez zarzutu do czasu. Z racji, że jest to router-antena postaram się podjechać do innego miasta, podłączyć się i sprawdzić, czy to może stacja nie jest problemem. Aczkolwiek liczę na pomoc z Waszej strony i jestem otwarty na wszelkie sugestie.

Pozdrawiam.