LTE Freenet bez urzadrzania

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fairlight
Początkujący użytkownik forum

LTE Freenet bez urzadrzania

Post autor: fairlight »

Witam,
Jestem tutaj nowy i byc może temat był kiedyś omawiany. Na stronie www Orange jest plan na 12 miesięcy LTE Free net (bez urządzenia) w cenie 59,90 (pierwsze 3 miesiace 29,95). Ale co jest najdziwniejsze tylko ten pakiet ma adnotacje ze po wykorzystaniu 37,5GB predkosc będzie maksymalna (spada do 1/Mbit gdy przekroczymy 100GB). Czy ktoś to może potwierdzić? Czy to tylko chwyt marketingowy. Z góry dziekuje za info
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: LTE Freenet bez urzadrzania

Post autor: ja.michal »

Umowy na 12 miesięcy mają o połowę mniejsze pakiety GB w stosunku do umów dwuletnich.
fairlight

Ale pytanie bardziej dotyczy czy predkosc po wykorzystaniu 37,5GB jest ograniczna do 10mbit/s czy dalej jest maks? Taki widnieje zapis przy tym pakiecie na stronie Orange:

Usługa bez limitu danych
LTE/3G

Bez limitu danych
z maksymalną prędkością
przez całą długość umowy
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

Kolego, powiedz wprost - nie chce mi się czytać regulaminów po ofertą - zróbcie to za mnie.

http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 660748.pdf
"Bez limitu danych (Umowa na 12 mies.) - do 10 Mb/s",
"5.e) Orange ograniczy prędkość transmisji danych do nie więcej niż 1 Mb/s w przypadku, gdy transfer danych po zużyciu podstawowego pakietu przekroczy wartość 100 GB."
"3.d) Abonent może korzystać z dostępu do Internetu z pełną prędkością aż do wyczerpania w Okresie rozliczeniowym pakietu danych określonego dla danego Planu Taryfowego. Po wyczerpaniu pakietu danych Orange ma prawo do ograniczenia prędkości do 64 kb/s."
fairlight

Ok, ale na stronie tytulowej pisze jak byk ze jest maksymalna predkosc - regulamin czytałem. Mój post jest aby wyjasnic ta rozbieznosc. Gdyby to było takie jasne kolego to nie zawraclabym sobie glowe. Po za tym wykonałem 3 telefony na infolinie w tym temacie - za każdym razem otrzymałem info ze jest full predkosc az do 100GB.
Zrzut do pobrania
http://www.filedropper.com/screenshot-0605
dzejk
Guru bezprzewodowy

Być może była zmiana regulaminu i go nie uaktualnili jeszcze - ten który zalinkowałem jest z 22 lutego 2016r.
Tabela 4. w punkcie 5. regulaminu - jest mowa o kwotach 49,90 i 69,90, brak 59,90.
Ale jeśli nawet jest, tak jak piszą na stronie, to pamiętaj, że w każdej chwili, po wykorzystaniu tego głównego pakietu (37,5GB) mogą zastosować lejek 64kb/s, zasłaniając się nadmiernym zużyciem/obciążeniem łącza.
eddie
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: eddie »

Też uważam, że jest rozbieżność między stroną reklamującą a regulaminem. Nie podałeś z jakiej strony zrobiłeś ten zrzut, bo na stronie Orange nie ma tego. Może ten zrzut jest już nieaktualny.
fairlight

Dalej jest aktualne: http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html
wchodzimy na opcje bez urzadrzenia, zmieniamy na 12 miesiecy
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Ale przeciez macie tam napisane ze po przekroczeniu 100GB ( + pakiet danych ) jest ograniczenie do 1 Mb/s
dzejk
Guru bezprzewodowy

nie 100+pakiet, tylko pakiet+coś=100. I to wiemy, że jest 1Mb/s powyżej 100GB. Chodzi o to, jaka jest szybkość na tym "coś".
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Watpie by byla max :-) skoro inne oferty mają ograniczenie
fairlight

podejrzewam ze tak jak w przypadku umowy na 24 mies. to "cos" to będzie do 10mbit/s (via regulamin). oczywiście klient dopiero się dowie jak już podpisze umowę :-)- tu jest haczyk. Zalozylem ten post z racji ze ktoś ma ta opcje i na własnej skorze sprawdzil czy chodzi pelna para czy wskakuje do 10mbit/s po przekroczeniu 37,5GB.
dzejk
Guru bezprzewodowy

pewnie tak - błąd na stronie. Inna sprawa, że na 2 lata kompletnie się nie opłaca bez sprzętu brać.
ODPOWIEDZ