Witam!
Mam pewien problem - od niedawna mam internet radiowy od lokalnego dostawcy.
Nie miałem czasu zająć się tym przez dłuższy czas jednak ostatnio chciałem dostać się do panelu sterowania routera ---> znaczy anteny (tam gdzie są porty, dns'y itd.) okazało się że ten panel posiada nazwę użytkownika i hasło - po wielu próbach zadzwoniłem do ludzi ze wsparcia technicznego od tej firmy - powiedzieli mi że nie ma możliwości żebym dostał dostęp do tych ustawień bo jest ryzyko że coś zepsuję i nie będę miał internetu i oni nie będą po mnie później naprawiać.
Więc stąd moje pytanie - czy nie jest tak, że dostawca jest zobowiązany do tego, żeby taki panel udostępnić?
Ma ktoś z tym doświadczenia ?
Pozdrawiam!
Panel użytkownika - internet radiowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Panel użytkownika - internet radiowy
niestety nie ma takiego obowiązku i korzysta z tego wiele firm, nie tylko lokalne radiówki, ale też kablówki.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Panel użytkownika - internet radiowy
Router to własność Twoja czy dostawcy? Jeżeli dostawcy to wcale się mu nie dziwię.mashilife pisze:czy nie jest tak, że dostawca jest zobowiązany do tego, żeby taki panel udostępnić?
Po co chcesz tam cokolwiek zmieniać, DNSy przypisz w połączeniu w komputerze a przekierowanie portów bez zrobienia tego po stronie dostawcy nie będzie działać więc musisz dogadać się w tej sprawie z dostawcą a on wtedy skonfiguruje odpowiednio Twoją antenę.mashilife pisze:tam gdzie są porty, dns'y itd.
Nie pomagam na PW!