Kończąca się umowa Orange free net za 17,98

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
daman0629
Użytkownik forum

Kończąca się umowa Orange free net za 17,98

Post autor: daman0629 »

Witam, postanowiłem założyć ten temat ponieważ na pewno wiele osób korzysta z tej opcji czyli płaci 17,98 zł za 49 GB w tym również ja.
14 czerwca kończy mi się umowa i z tego co czytałem to ciężko będzie zostać przynajmniej na tym co teraz mam. Czy komuś już się kończyła taka umowa? i co ewentualnie proponowali po wypowiedzeniu jej.
hitmack
Stały użytkownik forum

Re: Kończąca się umowa Orange free net za 17,98

Post autor: hitmack »

Niestety na tak niski abonament jak obecnie nie ma co liczyć. Jeżeli koniecznie orange to tylko oferta lte dla domu ze sprzętem np. router mf283+ i tablet lenovo tab2a8 za 49zł lub z lenovo tab2a10 za 249zł. Możesz wyrwać rabat na ten sprzęt i zbić abonament z 60 do 42zł bodajże. Tylko przede wszystkim złóż wypowiedzenie. Ja przy negocjacjach z *100 dałem sobie wcisnąć aneks na nie do końca jasnych warunkach i teraz próbuje to odkręcić. Koniecznie składaj wypowiedzenie i targuj się z duk.
Huawei e398+router TL-MR3420+panel cybertech 17dBi (12m kabla)
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jarek7714 »

daman0629 pisze:Witam, postanowiłem założyć ten temat ponieważ na pewno wiele osób korzysta z tej opcji czyli płaci 17,98 zł za 49 GB w tym również ja.
14 czerwca kończy mi się umowa i z tego co czytałem to ciężko będzie zostać przynajmniej na tym co teraz mam. Czy komuś już się kończyła taka umowa? i co ewentualnie proponowali po wypowiedzeniu jej.
To był dumping stosowany w krótkim okresie. Teraz najkorzystniejsze oferty to http://www.orange.pl/kid,4004714819,id, ... ticle.html z rabatem oczywiście z DUK (wskazane wypowiedzenie umowy).
jareq
daman0629
Użytkownik forum

Dzięki panowie za odpowiedź. W niedziele postaram się zanieść wypowiedzenie do salonu i może wtedy mnie połączą z DUK zobaczymyco da się ugrać i dam znać.
hitmack
Stały użytkownik forum

Post autor: hitmack »

daman0629 tylko koniecznie złóż pisemne wypowiedzenie. Dwa lata temu wystarczyło, jak w salonie tylko powiedziałem słowo o rezygnacji i z miejsca połączyli mnie z duk. Kilka dni temu w tym samym salonie ta sama pracownica dała mi numer *100 i tam mnie niby przełączą do duk. Guzik prawda, dałem się wpuścić w maliny. Chociaż ty nie rób takiego błędu. Pisz wypowiedzenie i albo połączą z duk od razu w salonie, a nie to oddzwonią. Powodzenia i czekamy na relacje :-)
Huawei e398+router TL-MR3420+panel cybertech 17dBi (12m kabla)
daman0629
Użytkownik forum

Tak tak wypowiedzenie napisze, dwa lata temu też szedłem do salonu z pismem i laczyli z duk.
daman0629
Użytkownik forum

Wczoraj chciałem złożyć wypowiedzenie w salonie ale tego nie zrobiłem. Opisze od początku :
Pani w pierwszym salonie powiedziała że u niej nie mogę zostawić wypowiedzenia bo ich salon tego niby nie może zrobić, wysłała mnie do kolejnego w którym dowiedzialem sie że na aneksie jest zły nr tel i nie mogą wejść w system , Parodia. Poszedłem do trzeciego i tam powiedzieli że nie mogę złożyć wypowiedzenia bo umowa jest na moją mamę a przecież wypowiedzenie było przez nią podpisane i miałem ze sobą jej dowód osobisty,a i oznajmili mi że już od jakiegoś czasu salony nie mają możliwości łączyć z DUK . Tylko trzeba dzwonić do BOK i tam przełączają do DUK. Więc sobie zadzwoniłem do BOK i niby gdzieś mnie przełączyli pani z którą rozmawiałem twierdziła że jest z DUK chociaż patrząc po ofercie to przedstawiała mi to co nowemu z ulicy się należy.
Powiedziałem że jeśli przedstawi mi korzystniejsza ofertę to może oddzwonić, ale tak czy siak jutro wysyłam im pocztą to wypowiedzenie bo wtedy będe miał pewność że odezwie się DUK bo tak na dobrą sprawę w orange nikomu nie można już wierzyć.

Gdy wspomniałem że interesowała by mnie oferta lte dla domu ze sprzętem np. router mf283+ i tablet lenovo tab2a8 za 49zł l. Po rabacie na 42zł abonamentu, to usłyszałem że ostatnie dwa lata miałem bardzo dobrą ofertę taką w zasadzie po kosztach i teraz już mój limit promocji się skończył.
ODPOWIEDZ