wielki problem z modemem e630 na kompie stacjonarnym
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
wielki problem z modemem e630 na kompie stacjonarnym
Witam!
posiadam modem e630 pcmcia. podłączyłem przejściowkę RICOH do kompa stacjonarnego i nie działa. Tzn komp widzi przejściówkę ponieważ w menadżerze urządzeń pojawiają sie karty pcmcia. Ale w ogóle jak włoze modem przejściówki to nawet te dwa ledy co pokazują napiecie sie nie zapalają. Ale jak juz sie zapalą to znajduje urządzenie koncetrator USB i nie instaluje sterowników! proszę o pomoc!modem widzi jako otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC. ale jak włączam iplus menager i chce odpalić neta to wyskakuje włoż kartę.
posiadam modem e630 pcmcia. podłączyłem przejściowkę RICOH do kompa stacjonarnego i nie działa. Tzn komp widzi przejściówkę ponieważ w menadżerze urządzeń pojawiają sie karty pcmcia. Ale w ogóle jak włoze modem przejściówki to nawet te dwa ledy co pokazują napiecie sie nie zapalają. Ale jak juz sie zapalą to znajduje urządzenie koncetrator USB i nie instaluje sterowników! proszę o pomoc!modem widzi jako otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC. ale jak włączam iplus menager i chce odpalić neta to wyskakuje włoż kartę.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: wielki problem z modemem e630 na kompie stacjonarnym
Jeden problem to w ogóle zasilanie urządzenia. W tym Ci raczej nie pomogę. Producent przejściówki nie dołączył sterowników?
Co do drugiego, to nawet w laptopach w portach PCMCIA bardzo często E630 instaluje się jako otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC. Wystarczy w menadżerze urządzeń kliknąć prawym klawiszem i odinstalować. Potem na górze aplet akcja i skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. Powinien poprawnie zidentyfikować sprzęt.
Podobne cyrki są z E220 po wgraniu nowego firmware.
Co do drugiego, to nawet w laptopach w portach PCMCIA bardzo często E630 instaluje się jako otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC. Wystarczy w menadżerze urządzeń kliknąć prawym klawiszem i odinstalować. Potem na górze aplet akcja i skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. Powinien poprawnie zidentyfikować sprzęt.
Podobne cyrki są z E220 po wgraniu nowego firmware.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Być może ta konfiguracja nigdy nie zadziała, mi sam sprzedawca w iPlusie odradzał takie rozwiązanie do PC. Może to być przykład konfliktu sprzętowego.
- sardo nunspa
Do tej przejściówki nie ma sterowników. Wkładasz, odpalasz komp i albo ją system zobaczy albo nie.Engelbert pisze: Producent przejściówki nie dołączył sterowników?
djluk8 a nie masz Ty czasem tej nieszczęsnej Visty. Moim zdaniem przejściówka jest dobra, a problem jest z modemem.
@Fanta zgadzam się z Tobą i sprzedawcą

Moim zdaniem to jeszcze nie jest konflikt sprzętowy, można np. przełożyć przejściówkę do innego slotu PCI i spróbować.
Latka lecą...
-
- Stały użytkownik forum
konfliktu sprzętowego nie ma! komp widzi normalnie przejściówkę! problem pojawia się gdy wkładam modem. próbuje znaleźć sterowniki i mu nie wychodzi i krzyczy,ze nie rozpoznano urządzenia usb. Może to tylko brak sterowników, ale gdzie je znaleźć w necie ich nie ma.
-
I nie tylko ten modem wygląda jak USB. Zakupiłem ostatnio AirCard 875 i on również najpierw zainstalował otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC, dopiero potem zaczęły pojawiać się odpowiednie pozycje związane z modemem w menadżerze urządzeń.Engelbert pisze:w laptopach w portach PCMCIA bardzo często E630 instaluje się jako otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC
Inna spraw, że z przejściówki nigdy bym nie skorzystał. Wolałbym kupić modem na USB, które to stają się coraz bardziej powszechne obecnie. Nie powinno być wówczas problemów w działaniu.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
-
Święte słowa. Miejcie to wszyscy na uwadzeprzewaks pisze:Inna spraw, że z przejściówki nigdy bym nie skorzystał.

-
- Stały użytkownik forum
witam ponownie!
po dwóch dniach walki udało mi sie znaleźć modem tzn. komp widzi już Huawei ale włączając iplus menager dalej się nie łączy z netem pojawia sie komunikat: "włóż kartę". problem jest tego typu,ze modem zainstalował sie w Opcjach telefonu i modemów w windows na porcie COM i nie mogę go zainstalować na porcie sieci bezprzewodowej. Wówczas byłoby ok. przejściówka działa super komp normalnie ją widzi jako slot karty pcmcia tylko mam problem z instalacją modemu. Robiąc g instrukcji polkomtela to nic nie daje. Ręcznie dodając modem w opcjach go wykrywa. Proszę o jakieś sugestie.
po dwóch dniach walki udało mi sie znaleźć modem tzn. komp widzi już Huawei ale włączając iplus menager dalej się nie łączy z netem pojawia sie komunikat: "włóż kartę". problem jest tego typu,ze modem zainstalował sie w Opcjach telefonu i modemów w windows na porcie COM i nie mogę go zainstalować na porcie sieci bezprzewodowej. Wówczas byłoby ok. przejściówka działa super komp normalnie ją widzi jako slot karty pcmcia tylko mam problem z instalacją modemu. Robiąc g instrukcji polkomtela to nic nie daje. Ręcznie dodając modem w opcjach go wykrywa. Proszę o jakieś sugestie.
- sardo nunspa
Dziś już tak ale dwa lata wstecz chcąc mieć internet komórkowy w PC nie było innego wyjścia. Wiem, bo miałem przejściówkę.Engelbert pisze: Święte słowa. Miejcie to wszyscy na uwadze
Zrób połączenie Dial-up i już. Instrukcja jest wdjluk8 pisze: Robiąc g instrukcji polkomtela to nic nie daje. Ręcznie dodając modem w opcjach go wykrywa. Proszę o jakieś sugestie.

Latka lecą...
-
- Stały użytkownik forum
witam! dalej mam problem! wywaliłem iplusa menagera i chcąc zrobić połączenie dial-up dodając sterowniki huawei windows nie widzi w ogóle ich nie da sie utworzyć połączenia bo nie widzi sterowników do tego modemu.Sterowniki mam ale jak je wybieram i naciskam dalej to nie widzi modemu. jak to zrobic aby widział w dial up modem?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
?? Zainstaluj najpierw modem a potem zrób dialupa. Poszukaj sterów na płycie plusa.