Orange - Druga Karta
Moderator: Moderatorzy
- MarcinNS
- Stały użytkownik forum
Orange - Druga Karta
Witam,
czy ktoś z Was korzysta z usługi druga karta SIM dla LTE od Orange dla Firm? Chciałbym uzyskać drugą kartę to tabletu gdy jestem poza zasięgiem mojego routera.
Sprawdziłem w regulaminie i jest napisane
"Usługa jest ponadto dostępna dla Abonentów, będących przedsiębiorcami (w rozumieniu ustawy z dnia 2
lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej, Dz. U. Nr 173, poz. 1807 ze zm.) lub innymi
podmiotami zarejestrowanymi w rejestrze REGON, którzy posiadają plan taryfowy Biz 40, Biz 60, Biz 90
lub Biz 125."
Posiadam abonament Maksymalny ale w w.w. punkcie jest napisane LUB więc zgodnie z logiką matematyczną powinno to obejmować użytkowników znajdujących się w pierwszej LUB drugiej grupie.
Nie wiem czy Orange to tak zinterpretuje.
Wiem że odpowiedź uzyskam w salonie ale chciałem Was o to zapytać.
Pozdrawiam
czy ktoś z Was korzysta z usługi druga karta SIM dla LTE od Orange dla Firm? Chciałbym uzyskać drugą kartę to tabletu gdy jestem poza zasięgiem mojego routera.
Sprawdziłem w regulaminie i jest napisane
"Usługa jest ponadto dostępna dla Abonentów, będących przedsiębiorcami (w rozumieniu ustawy z dnia 2
lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej, Dz. U. Nr 173, poz. 1807 ze zm.) lub innymi
podmiotami zarejestrowanymi w rejestrze REGON, którzy posiadają plan taryfowy Biz 40, Biz 60, Biz 90
lub Biz 125."
Posiadam abonament Maksymalny ale w w.w. punkcie jest napisane LUB więc zgodnie z logiką matematyczną powinno to obejmować użytkowników znajdujących się w pierwszej LUB drugiej grupie.
Nie wiem czy Orange to tak zinterpretuje.
Wiem że odpowiedź uzyskam w salonie ale chciałem Was o to zapytać.
Pozdrawiam
- onken
- ** Moderator **
Re: Orange - Druga Karta
A czy zgodnie z regulaminem posiadasz ktorys z planow BIZ :-) ?
- MarcinNS
- Stały użytkownik forum
Te plany Biz znajdują się po LUB więc należą do drugiej grupy. Dlatego o to pytam.
Pamiętacie aferę z "LUB czasopisma"?
Pamiętacie aferę z "LUB czasopisma"?
- onken
- ** Moderator **
Hmm, no faktycznie, sam jestem ciekaw, dajcie znac :-)
- wojteks
- *** Administrator ***
Tu nie widzę miejsca na interpretację słowa "lub". Czy abonament Maksymalny to Biz 125, raczej nie więc ta usługa go nie dotyczy.MarcinNS pisze:plan taryfowy Biz 40, Biz 60, Biz 90
lub Biz 125.
Nie pomagam na PW!
- onken
- ** Moderator **
Chodzi o "wcześniejsze" lub Wojtku
, nie to przed Biz 125 aczkolwiek moim zdaniem część o Biz brzmi jakby do obu przypadków wymienionych wcześniej.

- MarcinNS
- Stały użytkownik forum
Obawiam się że Orange to będzie interpretowane tak jak i wy to widzicie 
Chodzi o to że Ci 'Którzy' tyczyć się może tej drugiej części po LUB.

Chodzi o to że Ci 'Którzy' tyczyć się może tej drugiej części po LUB.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
"Lub innymi podmiotami"? To się odnosi do rejestru. Np. nie każdy podmiot ma osobowość prawną (czy jest przedsiębiorcą), ale ma zdolność do czynności prawnej i ma REGON (jednostki organizacyjn), a w Orange obejmują go plany taryfowe firmowe. "Lub Biz 125" odnosi się do abonamnetu. Przecież nie można mieć dwóch różnych umów dla jednego numeru.
Skoro masz umowę na firmę to spełniasz pierwszą przesłankę. Drugą, którą musisz spełnić to posiadanie któregoś z wymienionych abonamentów Biz.
Skoro masz umowę na firmę to spełniasz pierwszą przesłankę. Drugą, którą musisz spełnić to posiadanie któregoś z wymienionych abonamentów Biz.