Samsung Sg7_netgear785 problem w grze WOT

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Samsung Sg7_netgear785 problem w grze WOT

Post autor: Tomisek »

Witam ponownie po jakiś czasie nieobecności. Jestem na 2tyg delegacji w. LUBLINIE. Po 15 wolne no i gram w Word of tank blitz. Niestety wf hotelu odpada. Pingi. No ale jestem zabezpieczony bo mam router lte netgear 785. Zasięg lte prawie. Full. Gram na iPadzie bez modemu. Pinguje się kole70ms. Podobnie jak w Rzeszowie. No i odpalam grę imiona Pingi skaczą. Do 150ms. Podłączyłem pod to wf z netgear Sg7 i podobnie. Pingi 150ms.

Wyłączyłem netgear. Odpaliłem Sg7 bezpośrednio Pingi w grze dalej 70ms. Odpaliłem Sg7 jako router wf i podpialem się iPodem i w grze Pingi ok 70ms.
O dziwo w Rzeszowie netgear zachowuje się jako router lepiej ni Sg7.

O co chodzi. Dlaczego jako router Sg7 i netgear tak się dziwnie zachowują w grze.

Myślałem że przez 2tyg pogram a tu mina
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Samsung Sg7_netgear785 problem w grze WOT

Post autor: ja.michal »

Ustaw w routerze DMZ na IP urządzenia, na którym grasz.
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Tomisek »

Wielkie dzieki. Szukałem w ustawieniach i znalazłem - ustawiłem i zadziałało
Jeszcze raz dzieki - powiedz mi tylko co to ustawienie powoduj - nie mam zadnego doswiadczenia z ustawieniami routerow. Tylko takie podstawową wiedze ;)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Tak z ciekawosci, co ma ping do DMZ i do LTE które ma zamkniete wszystkie porty wiec po co DMZ :) ??
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Cały ruch z sieci na podany w DMZ IP urządzenia idzie bez blokady, priorytetów, etc.

onken, router ma swój firewall, QoS i oczywiście robi się kolejny NAT. W przypadku LTE faktycznie porty są zamknięte, ale do klienta. To taki quasi publiczny IP - my do tak, do nas nie.
ODPOWIEDZ