LTE/3G w firmie (najlepiej bez ograniczeń)
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
LTE/3G w firmie (najlepiej bez ograniczeń)
Szukam ciekawej oferty na internet LTE/3G do firmy. Szacowany transfer danych to ok. 500GB miesięcznie. Zastanawiałem się nad:
1) Orange Internet mobilny LTE BIUROWY, gdzie do wykorzystania mam 500GB albo
2) T-mobile bez limitu, gdzie transmisja LTE/4G jest nieograniczona, choć operator zastrzega sobie możliwość ograniczenia prędkości przesyłania danych w ramach fair usage policy. Dzwoniłem do T-mobile, aby powiedzieli mi przy jakim pułapie włączają lejek, ale nie byli w stanie określić konkretnej wartości.
Jakie macie doświadczania z T-mobile w tym zakresie? Przy jakim poziomie ograniczają przesył?
Może znacie jakieś inne ciekawe oferty dla firm z dużym pakietem danych, które możecie zarekomendować? Play raczej odpada, bo tam lejek włącza się już przy 100GB.
Będę wdzięczny za opinie.
1) Orange Internet mobilny LTE BIUROWY, gdzie do wykorzystania mam 500GB albo
2) T-mobile bez limitu, gdzie transmisja LTE/4G jest nieograniczona, choć operator zastrzega sobie możliwość ograniczenia prędkości przesyłania danych w ramach fair usage policy. Dzwoniłem do T-mobile, aby powiedzieli mi przy jakim pułapie włączają lejek, ale nie byli w stanie określić konkretnej wartości.
Jakie macie doświadczania z T-mobile w tym zakresie? Przy jakim poziomie ograniczają przesył?
Może znacie jakieś inne ciekawe oferty dla firm z dużym pakietem danych, które możecie zarekomendować? Play raczej odpada, bo tam lejek włącza się już przy 100GB.
Będę wdzięczny za opinie.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: LTE/3G w firmie (najlepiej bez ograniczeń)
Doświadczenia tutaj mogą się rozminąć z regulaminem operatora. W Orange masz zaklepane 500GB+dodatkowy transfer na 2 kartę SIM.DawidMisiak pisze: 1) Orange Internet mobilny LTE BIUROWY, gdzie do wykorzystania mam 500GB albo

jareq
-
- Użytkownik forum
Dokładnie tak jak mówi jarek. W Orange masz gwarancję 500 GB, w T-Mobile masz loterię i nawet jeżeli w początkowym okresie limit będzie wysoki, to nikt nie zabroni operatorowi zakładać lejka po np. 100 GB po roku czy półtora.
Miej jeszcze na uwadze że T-Mobile to bardzo oszczędny operator, znany ze swojej pazerności - klienci na kartę do dzisiaj praktycznie nie mają dostępu do sieci LTE.
Z drugiej strony, t-mobile na tej stronie informuje że:
Miej jeszcze na uwadze że T-Mobile to bardzo oszczędny operator, znany ze swojej pazerności - klienci na kartę do dzisiaj praktycznie nie mają dostępu do sieci LTE.
Z drugiej strony, t-mobile na tej stronie informuje że:
Internet dostępny jest zawsze z maksymalną dostępną prędkością (nie spowalniamy transmisji danych w ramach nielimitowanego LTE).
-
- Guru bezprzewodowy
A Regulamin co innego http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 011597.pdf w punkcie 1.28 operator zastrzega sobie QoS
-
- Stały użytkownik forum
Co więcej, w regulaminie T-mobile jest napisane, że:
1.8. Transmisja danych w ramach Oferty Promocyjnej jest nielimitowana we wszystkich technologiach obsługiwanych przez operatora (2G/3G/LTE). W wyjątkowych przypadkach wysokiego zużycia limitu danych, obciążającego sieć w sposób zagrażający jej prawidłowemu funkcjonowaniu lub/i korzystaniu z niej przez innych użytkowników, Operator zastrzega sobie prawo do ograniczenia prędkości transmisji danych w taki sposób, że nie będzie ona wyższa niż 16 kBit/sek do końca Cyklu Rozliczeniowego. Od nowego cyklu rozliczeniowego nielimitowana transmisja danych z najszybszą dostępną prędkością zostanie przywrócona.
A co z CP/Plus? Mają jakąś atrakcyjną ofertę?
1.8. Transmisja danych w ramach Oferty Promocyjnej jest nielimitowana we wszystkich technologiach obsługiwanych przez operatora (2G/3G/LTE). W wyjątkowych przypadkach wysokiego zużycia limitu danych, obciążającego sieć w sposób zagrażający jej prawidłowemu funkcjonowaniu lub/i korzystaniu z niej przez innych użytkowników, Operator zastrzega sobie prawo do ograniczenia prędkości transmisji danych w taki sposób, że nie będzie ona wyższa niż 16 kBit/sek do końca Cyklu Rozliczeniowego. Od nowego cyklu rozliczeniowego nielimitowana transmisja danych z najszybszą dostępną prędkością zostanie przywrócona.
A co z CP/Plus? Mają jakąś atrakcyjną ofertę?
- MarcinNS
- Stały użytkownik forum
Poruszałem tą kwestie tutaj na forum bo chciałem druga kartę i powiedziano że dodatkową kartę można dostać tylko dla taryf BIz.jarek7714 pisze:. W Orange masz zaklepane 500GB+dodatkowy transfer na 2 kartę SIM.
Każdy operator ma zapis że w razie czego może praktycznie wyłączyć internet. Oto Orange
"
. Orange, mając na względzie konieczność zapewnienia wszystkim Abonentom Mobilnej Sieci Orange jak najlepszej jakości świadczenia usług, informuje,
że w przypadku obciążenia sieci przez danego Abonenta, wynikającego z takiego sposobu korzystania z usługi transmisji danych, które zagrażałoby
stabilności funkcjonowania i dostępności sieci dla innych Abonentów, Orange zastrzega sobie prawo do czasowego (jednak nie dłużej niż do zakończenia
bieżącego okresu rozliczeniowego) ograniczenia prędkości transmisji danych do 64 kb/s
"
- onken
- ** Moderator **
Dodatkowa Karta jest tylko dla prywatnej oferty i ona ma chyba 150 GB a nie 500 jak na firmę
-
- Początkujący użytkownik forum
W Orange LTE BIUROWY 500GB jest druga karta sim,
- onken
- ** Moderator **
W ktorym miejscu w LTE Biurowym wybiera sie druga karte SIM ? Ja nie widze...
-
Idziesz z umową do salonu imasz drugą kartę.
- onken
- ** Moderator **
A przez strone nie mozna ? a jak bylo w planie Maksymalnym ? Moge dostac druga karte ? Przez strone bylo 30% rabatu :-)
-
Z tego co mi wiadomo każdą dodatkową kartę sim odbiera się w salonie ,umowę zawierasz gdzie chcesz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Skoro jest pakiet poza strefą biurową, to może być opcja z 2 kartą SIM (w ofercie na firmę nie widzę tego w opisie) lub przypisaniem tego pakietu do innej karty SIM np. taryfy voice (takie opcje są przy ofercie indywidualnej-nie znam szczegółów oferty na firmę, ani też nie widzę na serwerze Orange opisów, regulaminów).MarcinNS pisze: Poruszałem tą kwestie tutaj na forum bo chciałem druga kartę i powiedziano że dodatkową kartę można dostać tylko dla taryf BIz
"
Sprowadzając wszystko do absurdu-równie skutecznie może wyłączyć dostęp operator kablowy (wystarczy przejrzeć szczegółowo regulaminy)- z resztą spójrz jak mali partacze rozwiązują potencjalne problemy https://trzepak.pl/viewtopic.php?f=16&t=51517&start=25.MarcinNS pisze: Każdy operator ma zapis że w razie czego może praktycznie wyłączyć internet. Oto Orange
"
. Orange, mając na względzie konieczność zapewnienia wszystkim Abonentom Mobilnej Sieci Orange jak najlepszej jakości świadczenia usług, informuje,
że w przypadku obciążenia sieci przez danego Abonenta, wynikającego z takiego sposobu korzystania z usługi transmisji danych, które zagrażałoby
stabilności funkcjonowania i dostępności sieci dla innych Abonentów, Orange zastrzega sobie prawo do czasowego (jednak nie dłużej niż do zakończenia
bieżącego okresu rozliczeniowego) ograniczenia prędkości transmisji danych do 64 kb/s
"

Ja co prawda w ofercie indywidualnej brałem LTE 2&1 z 20% rabatem przez telesprzedaż (samodzielnie przez serwer nie chciał mi wejść rabat) w którym 2 kartę SIM dostałem gratis ale odbierałem ją w salonie Orange.onken pisze: Przez strone bylo 30% rabatu :-)
jareq
-
- Stały użytkownik forum
Orange wydaje się być OK. 500GB w strefie biurowej plus za 5 zł mogę dokupić nielimitowany transfer w godz. 0:00-8:00.
Wiecie może jednak jak sprawa ma się ze strefą biurową? W okolicy mam 2 BTSy w podobnej odległości. Nie wiem z którym będzie się łączył modem. Może będzie przełaczał się między nimi. Czy ma to jakiś wpływ na ustawienie strefy biurowej?
Wiecie może jednak jak sprawa ma się ze strefą biurową? W okolicy mam 2 BTSy w podobnej odległości. Nie wiem z którym będzie się łączył modem. Może będzie przełaczał się między nimi. Czy ma to jakiś wpływ na ustawienie strefy biurowej?
- onken
- ** Moderator **
Spadac z reklama... :-)
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW