Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Lte od T Mobile bez limitu danych
Witam mam zamiar zakupić wyżej wymienioną ofertę za 80 PLN i tutaj jest pytanie czy ktoś posiada ów ofertę i wie czy faktycznie nie ma limitów ? byłbym wdzięczny
-
- Stały użytkownik forum
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
"W przypadku wysokiego zużycia danych przez Abonenta, obciążającego sieć w sposób zagrażający jej prawidłowemu
funkcjonowaniu lub/i korzystaniu z niej przez innych użytkowników, Operator zastrzega sobie prawo do ograniczenia prędkości
transmisji danych w taki sposób, że nie będzie ona wyższa niż 16 kBit/sek. Od kolejnego Cyklu Rozliczeniowego ograniczenie to
zostanie zniesione, jednakże ponowne wystąpienie przesłanek wskazanych w zdaniu poprzednim uprawnia Operatora do ponownego
jego zastosowania.."
Ja używam tę ofertę od około tygodnia więc jeszcze nie oceniam. Prędkości są 70-90Mb/s down i 30Mb/s up więc super.
funkcjonowaniu lub/i korzystaniu z niej przez innych użytkowników, Operator zastrzega sobie prawo do ograniczenia prędkości
transmisji danych w taki sposób, że nie będzie ona wyższa niż 16 kBit/sek. Od kolejnego Cyklu Rozliczeniowego ograniczenie to
zostanie zniesione, jednakże ponowne wystąpienie przesłanek wskazanych w zdaniu poprzednim uprawnia Operatora do ponownego
jego zastosowania.."
Ja używam tę ofertę od około tygodnia więc jeszcze nie oceniam. Prędkości są 70-90Mb/s down i 30Mb/s up więc super.
-
widziałem własnie ten zapis ale w porównaniu do innych ofert nie ma konkretniej liczy GB od której tak mogło by się stać, ktoś napisał że taki limit to 1000 GB ciekawe czy to prawda.
-
- Użytkownik forum
Musicie być bardzo ostrożni - przypominam o Power LTE, wątek na plusowym forum liczy już ponad 500 stron skarg klientów na lejek.
W ofercie biznesowej możecie nieco bardziej popuścić pasa, na tym landing page operator wspomina że nie zakłada lejków nawet pomimo dużego użycia danych - zawsze można zadzwonić do BOKu i zażądać zdjęcia lejka. Screenshot
Odsyłam was jeszcze do tych wątków: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=10&t=45098 oraz http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=10&t=45172 Co prawda traktują one o innym operatorze i o taryfach biznesowych, ale możecie poczytać jak naszym zdaniem operatorzy zapatrują się na plany nolimit.
Jakie robicie/zamierzacie robić przebiegi i czy potrzebujecie bardziej oferty do domu, czy mobilnej?
W ofercie biznesowej możecie nieco bardziej popuścić pasa, na tym landing page operator wspomina że nie zakłada lejków nawet pomimo dużego użycia danych - zawsze można zadzwonić do BOKu i zażądać zdjęcia lejka. Screenshot
Odsyłam was jeszcze do tych wątków: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=10&t=45098 oraz http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=10&t=45172 Co prawda traktują one o innym operatorze i o taryfach biznesowych, ale możecie poczytać jak naszym zdaniem operatorzy zapatrują się na plany nolimit.
Jakie robicie/zamierzacie robić przebiegi i czy potrzebujecie bardziej oferty do domu, czy mobilnej?
-
- Stały użytkownik forum
Przedłużyłem umowę jakieś 2 tygodnie temu na "lte bez limitu", do dzisiaj zużyłem około 90GB i dostałem sms "Twoj pakiet LTEFree zostal wykorzystany ", prędkość zmniejszona do 2/2 Mb/s.
- onken
- ** Moderator **
Ale to taryfa nie na firmę ??
Jak prywatna to T-mobile nie ma "LTE bez limitu"
Jak prywatna to T-mobile nie ma "LTE bez limitu"
-
- Stały użytkownik forum
To prywatna taryfa ale ciekawe że na 3g nie mam limitu, bez problemu wyciąga 30Mb/s.
- onken
- ** Moderator **
Moze "jeszcze nie ma" poczekaj do jutra.
-
- Stały użytkownik forum
No zobaczymy jak to będzie wyglądało, w zakładce "wykorzystanie limitów" na stronie iboa pokazuje że mam pakiet 2TB.
- onken
- ** Moderator **
To moze Ci te 2 TB rozliczyli proporcjonalnie do umowy i zostało tylko 90 GB ?
A ile płacisz abo z ciekawości ?
A ile płacisz abo z ciekawości ?
-
- Stały użytkownik forum
Nie mam pojęcia jak to działa ale pewnie z upływem czasu się dowiem.
Płacę 69zł, nowy okres rozliczeniowy od 9 wiec 3 dni bez pełnej prędkości lte przeżyję.
No i w regulaminie napisali o lejku 16kb/s więc te 2/2 Mb/s trochę dziwne.
Płacę 69zł, nowy okres rozliczeniowy od 9 wiec 3 dni bez pełnej prędkości lte przeżyję.
No i w regulaminie napisali o lejku 16kb/s więc te 2/2 Mb/s trochę dziwne.
-
- Stały użytkownik forum
Też wziąłem tę ofertę, dzisiaj po południu kurier przywiózł umowę i do tej pory karta jeszcze nie została aktywowana. W umowie jest napisane, że aktywacja może nastąpić w terminie do 10 dni od podpisania umowy.
Pytanie do grzesiek1242:
po jakim czasie Tobie T-Mobile aktywował kartę SIM?
Pytanie do grzesiek1242:
po jakim czasie Tobie T-Mobile aktywował kartę SIM?
-
- Stały użytkownik forum
Ja przedłużałem umowę, zanim jeszcze kurier przyjechał włączyli mi lte i wszystko śmigało. Z tego co pamiętam to do 48 godzin aktywują sim.
-
Pytanie do użytkowników LTE z oferty T-Mobile bez limitów - jak Wam działa i ile danych macie pobranych bez zwolnienia sieci ?
-
- Stały użytkownik forum
@mamil_km
Wyżej od tym pisałem. 2 tygodnie temu przedłużyłem umowę na lte bez limitu dla klientów indywidualnych. Prędkości 70-90Mb/s down i 30Mb/s up, po zużyciu około 90GB dostałem sms że transfer LTEfree został wykorzystany i prędkość lte spadła do 2/2 Mb/s ale tylko na lte, na 3g mam około 30Mb/s down i 5Mb/s up.
Wyżej od tym pisałem. 2 tygodnie temu przedłużyłem umowę na lte bez limitu dla klientów indywidualnych. Prędkości 70-90Mb/s down i 30Mb/s up, po zużyciu około 90GB dostałem sms że transfer LTEfree został wykorzystany i prędkość lte spadła do 2/2 Mb/s ale tylko na lte, na 3g mam około 30Mb/s down i 5Mb/s up.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Przy około 90 GB , biorąc pod uwagę huczne reklamy - kiepskogrzesiek1242 pisze:@mamil_km
Dla porównania po aktywacji 1 TB za darmo (T-Mobile) , wykorzystałem jak do tej pory 430 GB i zero przycinki.
Masz oferte bez limitu za 79,99?bartex03 pisze:Przy około 90 GB , biorąc pod uwagę huczne reklamy - kiepskogrzesiek1242 pisze:@mamil_km
Dla porównania po aktywacji 1 TB za darmo (T-Mobile) , wykorzystałem jak do tej pory 430 GB i zero przycinki.
http://www.t-mobile.pl/internet-mobilny ... cat3830017
Ja mam bez limitu dla firm, najwiecej udalo mi sie sciagnac 500GB w ciagu okresu rozliczeniowego i nic nie przycinali. Byc moze inaczej traktuja klientow indywidualnych a inaczej firmowych.
-
- Stały użytkownik forum
Tak, oferta bez limitu za 79,99 ale ja mam trochę taniej.
no to sorry ale nie wierze. zalozyli ci lejek nawet przed 100GB? cos tu krecisz.grzesiek1242 pisze:Tak, oferta bez limitu za 79,99 ale ja mam trochę taniej.
-
- Stały użytkownik forum
Tak, dostałem lejek na lte po wykorzystaniu 90GB ale na 3g dalej miałem pełną prędkośc. Jeśli znowu dostane lejek w tym miesiącu to napiszę tutaj po jakiej ilości danych.
-
- Użytkownik forum
Wygląda to raczej na błąd platformy billingowej. Spróbuj to zareklamowaćTak, dostałem lejek na lte po wykorzystaniu 90GB ale na 3g dalej miałem pełną prędkośc.

-
Mi załozyli lejek po 100 gb ale potwierdzam na 3g idzie bez zmian złozylem reklamacje i bede walczyc z nimi wraz z Urzedem Telekomunikacji Elektronicznej w Poznaniu
- onken
- ** Moderator **
Oo, kiedy ??? Jaką masz oferte ??
-
Witam Internet bez limitów za 79,99 dla osób prywatnych
-
22 maja dokładnie załozyli mi lejek po zużyciu 100 gb godzine temu im pocisłem na FB zobacz sobie
-
- Stały użytkownik forum
Trzeba było kulturalnie napisać wiadomość do supportu a nie od razu płakać na ich profilu. Jak za pierwszym razem dostałem lejek to do nich napisałem, babka zadzwoniła i bla bla że w regulaminie jest że mogą założyć lejek itd. Od tamtej pory nie dostałem żadnego lejka, w tym miesiącu zużyłem jakieś 350GB i na lte wszystko dalej śmiga.marcin484 pisze:22 maja dokładnie załozyli mi lejek po zużyciu 100 gb godzine temu im pocisłem na FB zobacz sobie
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
No faktycznie tak im pocisnąłes że aż internet sie zatrząsł xDmarcin484 pisze:godzine temu im pocisłem na FB zobacz sobie
https://scr.hu/0lf7/tmy44
PS
Co wy robicie że po 350GB pobieracie i więcej?
U mnie w domu 2 osoby kożystają z Orange LTE, siedzimy sporo na necie, ściągami filmy na dysk w HD, sporo YT oglądamy, radio rmf online prtawie gra 18h na dobe i cieżko przekroczyć nam 150GB
-
- Użytkownik forum
MKwiatusz3K-Ja np.poprzez Lte mam podgląd monitoringu...a zaufaj to GB(231 GB) pożera
.A kabla ni ma i nie liczę na to.

-
- Stały użytkownik forum
Jedna gra AAA na PS4 z dystrybucji cyfrowej to 20-50 GB (na Xbox One i PC podobnie).MKwiatusz3K pisze: Co wy robicie że po 350GB pobieracie i więcej?
U mnie w domu 2 osoby kożystają z Orange LTE, siedzimy sporo na necie, ściągami filmy na dysk w HD, sporo YT oglądamy, radio rmf online prtawie gra 18h na dobe i cieżko przekroczyć nam 150GB
Filmy HD, w zależności od stopnia kompresji, to 2-20GB i więcej.
Filmy 4k, jak wyżej, w zależności od stopnia kompresji, to 40+ GB.
Do tego YT, streamy, Tidal HIFI i ilość pobranych danych szybko rośnie.
U mnie okres rozliczeniowy resetuje się 5. dnia każdego m-ca. Od 5 maja przesłałem 191 GB i lejka nie ma.
- onken
- ** Moderator **
191 GB u ktorego opa i w jakiej ofercie :-) ?