NetBox 2 EDGE i czy są szanse

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
simloc
Początkujący użytkownik forum

NetBox 2 EDGE i czy są szanse

Post autor: simloc »

Obrazek

http://10.220.110.89/images28.fotosik.p ... 665120.gif
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 65120.html
na załączonej fotce zaznaczyłem gdzie mieszkam i teraz pytanie Czy są szanse zebym złapal EDGE mam też tel. Nokia 6080 i jeździlem tam gdzie niby EDGE powinien być i niestety ale sam mi ani razu nie wskoczyl tylko caly czas EDGE więc czy opłaca się kupić i jaką Antene Z góry dzięki za Pomoc
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: NetBox 2 EDGE i czy są szanse

Post autor: Ufo atakuje »

Można spróbować, ale zależy jak wysoko możesz umieścić antenę :cfaniak: . Na tym zdięciu widać, że masz blisko stacje z GPRS (ta na południe) i nic jej nie zasłania, a nieco wyżej jest stacja z EDGE, która jest dalej i chyba zasłonięta lasem od twojej strony. Antena YAGI prawdopodobnie dałaby radę pod warunkiem, że będzie miała "czysty" tor do tego BTS-a z EDGE.
simloc

na Połódnie czyli ten Niebieski to z EDGE tak ?? Mozesz podać link do wmiare dobrej anteny z Allegro
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Przecież masz iPlusa, prawda? BTS-y Plusa są na zielono ;)

Ponieważ to jest Plus i odległość niewielka polecam ATK10, ale na wysokim maszcie. Zobacz jak wyssoko ten BTS z EDGE ustawiony i czy nic (drzewa, bydynki) nie będzie zasłaniać bo inaczej nic z tego. Szanse są, ale sytuacja nie jest łatwa.
simloc

OK dzięki jak się uda poinformuje
ODPOWIEDZ