bartex03 pisze:
przecież wiesz że jakby Krzysio Zielony nie wciskał kitu od samego początku tylko powiedział co jest grane, to tematu o FUP dawno by nie bylo
Pewnie że wiem-do lata 2015 był totalny bałagan: jedni ściągali tylko tyle co w pakiecie podstawowym, a inni ssali po kilkaset GB (od lata 2015 Plus poluzował FUP dla wszystkich-to że jeszcze sporadycznie zdarza się że usługa jest źle przypisana do karty SIM, to już skuteczna reklamacja załatwia takie błędy).
bartex03 pisze:
Teraz mają sraczkę i wydzwaniają np do mnie żebym zostawił choć 1 numer.
Nie sądzę aby były znaczne liczby odchodzących abonentów (podsumowanie zobaczymy na koniec roku, w wynikach spółek Z.S.).
To chyba coś ci się pomieszało, aby tyle ściągnąć w Orange musiałbyś mieć 2 abonamenty "Dla Domu" i już byś dochodził do lejka
1Mbps w "Strefie Domowej" , ba nawet deficytowy RBM przy takiej ilości danych biorąc pod uwagę pełny koszt utrzymania usługi x3, zapewne by kosztował drożej niż abonament w Plusie który "za pewne" posiadasz, a lejek mógłbyś mieć nawet od 1GB (tak jak jest u mnie-w godzinach szczytu ok. 1-3Mbps).
kamil666 pisze: Orange podchodzi uczciwie i masz chyba 500GB, a później 10Mb/s i piszą o tym wprost.
Nie odbieraj tego jako motanie, gdybym nie chciał ich oferty to bym nie brał. Chce by w tym temacie ludzie podawali do ilu GB dobijają i kiedy pojawia się lejek. 10/3Mb/s było znośne, 1Mb/s to przeglądania stron wystarczy, ale jak coś chce pobrać to już kiepsko.
W jakiej to taryfie dla klientów indywidualnych jest 500GB, a później lejek 10Mbps? Bo nie znam takiej oferty.
onken pisze:
Ale pamietam ze pierwsze ich Nolimit były jak inny kolega wyzej pisał, po pakiecie podstawowym lejek na 32kbps i nie ma zmiłuj ( w 90 % przypadków )
To muszę powiedzieć że z pamięcią kiepsko u ciebie, przypomnę wpisem z Trzepaka 26.06.2014
Kod: Zaznacz cały
Chłopaki musze sie pochwalic: ja rowniez od wczoraj jestem userem Power LTE. Opcja do 20 mega z tym smiesznym zestawem ODU-IDU. Co ciekawe, nie ma on pelnych 100 mega tylko 30. Wczoraj zapuscilem sciaganie i niestety rzymalo te 30 non stop, nawet po paru godzinach i w godzinach szczytu:
Obrazek
Na noc wylaczylem lapka zeby nie szumial a na rano zaczal troche wysylac - predkosc nestety niewiele spadla. Na razie mam pobrane 155GB i trzyma full-speed. A co ciekwe, boxa celowo amontowalem niechlujnej niz na zdjeciu, ktorym sie nie dawno chwalilem, tj polozylem na parapecie w poziomej polaryzacji okno w przeciwna strone niz BTS, BTS w odleglosci 900m, teren mocno zabudowany, sygnal RSRP -101, RSSI -68 i działa jak burza. Ale nie to jest najgorsze. Oprócz tego, ze konsultantka dała mi sprzet wart kilka stow za 3zl, to jeszcze wcisnela ten Paszport Korzysci ktory tylko bedzie umacnial przywiazanie potencjalnego klienta do marki. Nie wspominajac o tym, ze gdybym mial TV dla ubogich to placilbym za te cala zabawe z LTE tylko 35zl/mc. A konkurencja nadal daje za te kwote 2mb w pasmie nielicencjonoanym i krzyczy 70zl a 5/mc za wypozyczenie 7-letniego blackboxa. Mam nadzieje, ze to bedzie gwozd do trumny dla takich
, byli tacy co w 2dni przerzucali ok. 300GB aby tylko pogrążyć konkurencję.
Podsumowując uważam że dla LTE800/1800 powinny być dzienne limity na abonenta 100GB/miesiąc i no-limit w nocy, bo takie są możliwości sieci LTE i zapotrzebowanie rynku na produkt że aby trzymać się jakości nie może być dziennych no-limitów (po wdrożeniu LTE2600 ten limit podstawowy znacząco może wzrosnąć, dobrą praktyką jest też uruchamianie LTE2100MHz).