TL-WA850RE vs RP-12

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rowers
Początkujący użytkownik forum

TL-WA850RE vs RP-12

Post autor: rowers »

Witam.

Bardzo prosiłbym o pomoc. Mianowicie, szukam repeatera, który zwiększy mi zasięg sieci, a dodatkowo będę mógł podpiąć do niego jednocześnie jakieś urządzenie po kablu. Wiem, że urządzenie tplinka tak potrafi, jak z Asusem właśnie nie wiem. Orientujecie sie czy może on właśnie być w tym samym momencie repeaterem i udostępniać połączenie po kablu?

Chciałbym również spytać, czy któreś z tych urządzeń będzie lepsze pod względem zasięgu, stabilności przede wszystkim?

Ewentualnie prosiłbym o propozycję czegoś "mądrzejszego" jeśli w podobnych pieniądzach(do ok. 150zł) kupie coś sensowniejszego i będzie spełniać mój wymóg.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: TL-WA850RE vs RP-12

Post autor: krystianb »

Mam złe wiadomości, jeśli chcesz zwiększyć zasięg to ciągniesz kabel od routera do "AP" można w tym miejscu wykorzystać inny router jak AP+switch odpowiednio go konfigurując.
Repeater po radiu to dobrze działa tylko na papierze, a papier wiadomo wszystko zniesie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ