O Boże, tyle kombinowania, dwukrotne przepisywanie numeru pomiędzy sieciami, przełączanie taryf... Jak dla mnie za dużo zachodu. RWK się skończy, a później i tak będę miał 50zł/100 dni. Dzięki, zostanę jednak przy RBM5.
PS. A może jest jednak inna opcja... https://www.redbullmobile.pl/rejestrujnumer/
Oprócz RBM7 RWK można dostać jeszcze w taryfie RBM Energy na kartę. Akurat mam do niej starter. Czy nie można by zrobić tak, że rejestruję numer i dostaję RWK, a następnie zmieniam taryfę na RBM5 i włączam DIL?
Huawei E5186s-22a + Sorensen 17dB MIMO 1800MHz| RBM5
onken pisze:Ale zobacz @dzejk że to info na stronie rejestracja sugeruje że i na RBM5 powinna być RWK
na stronie https://www.redbullmobile.pl/rejestrujnumer/ jest info, że "Rok ważności dotyczy taryf Red Bull MOBILE Energy na kartę i Red Bull MOBILE 7 MNP." Po za tym regulamin także wyklucza rwk.
artsky pisze:Te 30 zł jest potrzebne tylko do włączenia DIL, czy musi być cały czas na koncie?
Jak kolega powiedział, potrzebne do włączenia. Ale jeśli chcesz korzystać z DIL dłużej, niż miesiąc, to w praktyce musisz je mieć przy ponownej aktywacji.
Kozak_Barabasz pisze:Można- zabawy co nie miara.
Musisz zrobić tak:
1. Iść do PLAYa zarejestrować numer.
2. Następnie do dowolnego operatora (dużo osób idzie do Orange- nie wiem czemu).
3. Robisz przeniesienie numeru na następny dzień.
4. Po przeniesieniu, robisz ponownie przeniesienie do PLAYa i tym razem możesz zrobić RBM 7.
5. Dokonujesz włączenia pakietu 100zł + 10GB + RWK
6. Migrujesz do RBM 5
Oczywiście wszystkie środki z konta Ci przepadną.
Dodam jeszcze tylko, że po przejściu do RBM 5, można ponownie włączyć pakiet 100zł + 10GB na miesiąc- z RBM 7 przeszła tylko i aż ważność konta (czyli wszystko co najważniejsze
Dlatego wszystkie startery, które były sprzedawane na Allegro są zawsze na kogoś zarejestrowane.
ALE UWAGA ! Byłem dzisiaj w PLAYu zarejestrować na siebie kilka numerów na kartę i zapytałem się ponownie jak wygląda sprawa z przepisaniem numeru na inną osobę.
Tak jak wcześniej pisałem, albo 2 osoby osobiście, albo notarialne upoważnienie albo
UWAGA: można można wyrejestrować numer bez jego kasacji !
Nie wiem, może co konsultant to oddzielne teorie .......
Odnośnie pkt 1, rozumiem, że chodzi o rejestrację numeru-startera Red Bull?
Kozak_Barabasz pisze:
Zgadza się .....
Kupuje się zwykły starter od konkurencji (Plus, T-mobile, orange)
Rejestruje u danego operatora i dopiero idzie do PLAYa
A przenosząc numer do Playa trzeba od razu wskazać, że chce się dostać taryfę RBM7 MNP?
Nie, przenosisz do RBM na kartę. Tyle.
Ciekawe, czy jakby na RBM7 MNP zrobił:
5. Dokonujesz włączenia pakietu 100zł + 10GB + RWK
6. Migrujesz do RBM 5
Czy by był RWK.
Koledzy artsky oraz MobNotHeavyUser nie idźcie na łatwiznę tylko przeczytajcie kilka ostatnich stron i będziecie wszystko wiedzieć !
Na jedno i na drugie pytanie była udzielona odpowiedź TAK
Ja sobie dałem spokój z tym przenoszeniem numeru do RBM... Najpierw kilka telefonów na infolinię bo starterów nie mieli, potem kilka wizyt w salonie jak już w końcu były startery a i tak dowiedziałem się że rzekomo tylko na taryfę Energy mogą mi ten numer przenieść, więc powiedziałem pas
Piotrek24 pisze:Ja sobie dałem spokój z tym przenoszeniem numeru do RBM... Najpierw kilka telefonów na infolinię bo starterów nie mieli, potem kilka wizyt w salonie jak już w końcu były startery a i tak dowiedziałem się że rzekomo tylko na taryfę Energy mogą mi ten numer przenieść, więc powiedziałem pas
Ja tam wolę kupować na Allegro od pewnych sprzedawców (100% pozytywów).