Prośba o sprawdzenie najlepszej konfiguracji.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Prośba o sprawdzenie najlepszej konfiguracji.
Witam serdecznie.
Postanowiłem zrezygnować z Neostrady jako internetu domowego w podwarszawskiej miejscowości z racji prędkości która nie przekraczała 5 mb/s.
Z racji posiadania kilku telefonów na firmę w sieci T-Mobile, skłaniam się ku Nielimitowanej ofercie dla firm. Jak bardzo nielimitowa okaże się czy i jeśli tak to kiedy ustawią lejek.
Bardzo prosiłbym o sprawdzenie najbliższych nadajników i najbardziej optymalnej konfiguracji.
Moja lokalizacja to 52°19'34.8"N 20°53'19.0"E.
Ps. Który modem od operatora poelcacie?? Modem Huawei B315s albo D-Link DWR-921.
D-link wydaje się starszy ale ta firma jest dla mnie solidniejsza a Huawei kojarzy mi się z wykastrowanymi produktami robionymi dla operatorów.
Ponadto D-link ma 2 anteny.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Postanowiłem zrezygnować z Neostrady jako internetu domowego w podwarszawskiej miejscowości z racji prędkości która nie przekraczała 5 mb/s.
Z racji posiadania kilku telefonów na firmę w sieci T-Mobile, skłaniam się ku Nielimitowanej ofercie dla firm. Jak bardzo nielimitowa okaże się czy i jeśli tak to kiedy ustawią lejek.
Bardzo prosiłbym o sprawdzenie najbliższych nadajników i najbardziej optymalnej konfiguracji.
Moja lokalizacja to 52°19'34.8"N 20°53'19.0"E.
Ps. Który modem od operatora poelcacie?? Modem Huawei B315s albo D-Link DWR-921.
D-link wydaje się starszy ale ta firma jest dla mnie solidniejsza a Huawei kojarzy mi się z wykastrowanymi produktami robionymi dla operatorów.
Ponadto D-link ma 2 anteny.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
- onken
- ** Moderator **
Re: Prośba o sprawdzenie najlepszej konfiguracji.
B315 padają wiec nie polecam.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Przez padanie masz na myśli zawieszanie się czy całkowite wykładanie się sprzętu??
Jeśli chodzi o same parametry wewnętrzne który lepszy??
Jeśli chodzi o same parametry wewnętrzne który lepszy??
-
- Guru bezprzewodowy
B315 z Plusa czy Play padają na amen ale wymieniają na nowe. A wykastrowane to są Huawei min B315 oferowane przez T-Mobile, zarówno sprzętowo jak i softowo. Inni operatorzy nie sprzedają wersji tak okrojonych. Na dodatek T-Mobile oferuje stary model DWR-921(modem LTE3kat) , obecnie w ofercie Plusa jest DWR-921E. DWR-921 posiada bogatsze możliwości konfiguracyjne niż B315( akurat ten z T-Mobile to jakaś pomyłka).
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Potwierdzam, sąsiadka ma już trzecią sztukę a minął dopiero rok umowyonken pisze:B315 padają wiec nie polecam.

-
Matek dzięki za odpowiedz. Operatorem u którego biore internet jest T-mobile wiec jestem zmuszony wziąć tego Huawei lub Dlinka. Z dwojha złego który lepszy? Wykonanie i wyglad to sprawa 2 rzedna zalezy mi na dobrym przesyle danych i na zasiegu.