Przedluzenie umowy Orange Free net

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marcinkrysk
Początkujący użytkownik forum

Przedluzenie umowy Orange Free net

Post autor: marcinkrysk »

Witam. Konczy mi sie umowa na internet mobilny w orange w tej chwili mialem za 69,90 cos kolo 70 gb.

Chce przedluzyc umowe bez sprzetu mam swoj Mikrotik SXT LTE wiec nie potrzebuje. Interesuje mnie ta oferta internet dla domu. Co mozna dostac z Orange jaki rabat ?

Do tej pory mialem wspolny pakiet danych z druga karta sim internetowa i tel.komorkowym. jak to jest z internetem lte dla domu? Tam sa dodatkowe gb poza strefa i pewnie wspolny pakiet danych bedzie rozliczany z nich. Czy komus udalo sie ugrac wiecej gb w strefie niz 150 ?

Tak przy okazji ile kosztuje zmiana strefy domowej to znaczy w moim przypadku orange prawdopodobnie uruchomi nadajnik lte 1 km od mojego domu teraz mam lte z 7 km czy bede musial zmieniac strefe bo przekierowaniu anteny na drugi nadajnik ? Czyli czy strefa jest w miejscu zamieszkania czy w miejscu polaczenia (nadajnika)?

Z gory dziekuje i pozdrawiam
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Przedluzenie umowy Orange Free net

Post autor: jarek7714 »

marcinkrysk pisze:Witam. Konczy mi sie umowa na internet mobilny w orange w tej chwili mialem za 69,90 cos kolo 70 gb.

Chce przedluzyc umowe bez sprzetu mam swoj Mikrotik SXT LTE wiec nie potrzebuje. Interesuje mnie ta oferta internet dla domu. Co mozna dostac z Orange jaki rabat ?
Do standardowej oferty można uzyskać rabat 20% jako nowy klient, nie wiem jakie są upusty dla stałych klientów Orange-ale chyba 30% jest do uzyskania http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html.
marcinkrysk pisze: Do tej pory mialem wspolny pakiet danych z druga karta sim internetowa i tel.komorkowym. jak to jest z internetem lte dla domu? Tam sa dodatkowe gb poza strefa i pewnie wspolny pakiet danych bedzie rozliczany z nich.
Jest "Strefa Domowa" 150GB przypisana do jednej karty i jest pakiet wspólny na 2 kary SIM poza strefą (w zależności od opcji 60 lub 80GB).
marcinkrysk pisze: Tak przy okazji ile kosztuje zmiana strefy domowej to znaczy w moim przypadku orange prawdopodobnie uruchomi nadajnik lte 1 km od mojego domu teraz mam lte z 7 km czy bede musial zmieniac strefe bo przekierowaniu anteny na drugi nadajnik ? Czyli czy strefa jest w miejscu zamieszkania czy w miejscu polaczenia (nadajnika)?
Twoja "Strefa Domowa" jest określana na podstawie Twojej pozycji geostacjonarnej w której pracuje modem, a nie połączenia z konkretnym nadajnikiem, także nic nie musisz zmieniać-o ile nie zmienisz miejsca zamieszkania.
jareq
marcinkrysk

Dziękuje bardzo za odpowiedź a czy komuś udało się dostać na przedłużenie umowy w pakiecie dla tej karty internetu dla domu wiecej niż 150 gb?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Zapomnij :-)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
marcinkrysk

Dzięki a internet dla domu 150 gb + 60 gb poza strefą za 39,99 realne bez sprzętu do utargowania ?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

By mieć więcej GB można w Orange wziąć dwie umowy. Na jednym koncie abonenckim GB sumują się i cała pula jest dostępna dla obydwu kart SIM. Do tego dochodzi Orange Open (ostatnio mniej atrakcyjny). Wyjdzie oczywiście drożej, ale GB wyjdzie dużo. W takiej kombinacji odradzam wtedy opcję ze strefą domową.
marcinkrysk

A czy ktoś kto ma internet domowy lte może się wypowiedzieć czy orange obcina transfer po przekroczeniu tych 150 gb? Bo podobno to nie reguła że operator sobie zastrzega tylko podobno niektórzy pobierają po 200 ,300 gb z pełną prędkością, Gdzieś czytałem że jest tak że jak wykorzystam te 150 gb to wtedy karta pobiera pakiet z internetu poza strefą prawda czyli mamy defacto przy opcji 150 + 70 = 220 gb tak?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Pobierają po 300GB bo w godz 0-8 mają Szczęśliwe godziny i transfer poza limitem.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

mysle ze akurat ten bazowy limit + poza strefa jest respektowany dokladnie przez orange. Szczesliwcy Ci co maja plan maksymalny total no limit lub nowy z limitem 500 GB no ale to juz limit jest....

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ODPOWIEDZ