Koniec umowy Orange Free Net - Co wybrać?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Koniec umowy Orange Free Net - Co wybrać?
Witam,
Za miesiąc kończy mi się umowa na Orange Free Net w którym dostawałem 36gb miesięcznie a opłata wynosi 32zł. W Orange jestem już 6 lat i chciałbym się zapytać co może zaoferować mi DUK. W tej chwili korzystam z technologii hspa na którym osiągam 10-12 mpbs. Jednak myślę o przesiadce na LTE ale sprawdzając na mapie Orange najbliższy zasięg mam około 10km (Mieszkam w miejscowości Wysokie, powiat Lubelski - gmina Wysokie) Czy w Orange można dostać zestaw testowy do LTE? I jak wygląda sprawa z wypowiedzeniem umowy? 2 lata temu wypowiadałem bezpośrednio w salonie.
Za miesiąc kończy mi się umowa na Orange Free Net w którym dostawałem 36gb miesięcznie a opłata wynosi 32zł. W Orange jestem już 6 lat i chciałbym się zapytać co może zaoferować mi DUK. W tej chwili korzystam z technologii hspa na którym osiągam 10-12 mpbs. Jednak myślę o przesiadce na LTE ale sprawdzając na mapie Orange najbliższy zasięg mam około 10km (Mieszkam w miejscowości Wysokie, powiat Lubelski - gmina Wysokie) Czy w Orange można dostać zestaw testowy do LTE? I jak wygląda sprawa z wypowiedzeniem umowy? 2 lata temu wypowiadałem bezpośrednio w salonie.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Koniec umowy Orange Free Net - Co wybrać?
Mam podobną sytuację, też niedługo kończy mi się umowa Free Net 36GB, tylko, że za 44zł i śmigam sobie w LTE. Również chciałbym się dowiedzieć co znów można ugrać w DUK na przedłużenie umowy bez sprzętu. Mogę wydać do 50zł na miesiąc i oczywiście jak najwięcej GB za te pieniądze
Poza tym mam włączoną usługę VPN (publiczne IP) za darmo i chciałbym się dowiedzieć czy po przedłużeniu umowy zachowam to.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
pirotechnik1212, masz w tej umowie darmowe LTE jeszcze z czasów gdy LTE wchodziło?
-
- Początkujący użytkownik forum
Chyba nie rozumiem pytania... Pierwszą umowę miałem na CDMA, potem była przedłużana na 2 lata, potem jeszcze raz - wtedy już na Free Net i na karcie mi odblokowali możliwość korzystania z innych technologii niż CDMA czyli 2G/3G no i LTE też działa. 2 lata temu była umowa przedłużana na obecne warunki.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dwa lata temu chyba nie było jeszcze takich ofert. Pytam bo stare, pierwsze umowy bez limitu LTE, mają lejek do 5 lub 10 Mbps w LTE po limicie podstawowym i nie ma limitu danych przy lejku. W nowych umowach jest limit podstawowy + 100 GB z lejkiem 5/10 Mbps w LTE + lejek 1 Mbps w LTE po wykorzystaniu wszystkiego.