Wolny vpn w play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wolny vpn w play
Mam nadzieje że to dobry dział. Prędkość łącza lte dochodzi do 60Mb a vpn około 5Mb. Modem huawei e3372. Dostawca nordvpn. Zasięg ponad 70% wg. aplikacji Playa. Próbowałem różnych protokołów, systemów, serwerów, dostawców. Nordvpn nic właściwie nie poradził. Co mogę zrobić?
- onken
- ** Moderator **
Re: Wolny vpn w play
to raczej problem samego vpn. Probuj innych
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ewentualnie innych typów VPN (PPTP, L2TP, OpenVPN, IPsec, SSTP) bo może być coś nie tak w połączeniu z Play. Sprawdź również na jakimś SIMie od innego operatora np. Orange.
-
Próbowałem innych dostawców, ale mogę spróbować następnego. Szczególnie gdyby był jakiś przetestowany z play. Innych typów próbowałem - jest to samo, prawie to samo bo na l2tp prędkość bywa czasem 2x większa, czyli w okolicach 10- kilkunastu Mb. Co do sieci to np. plus u mnie ma lte 5Mb. Jest jakiś sposób żeby np. programem sprawdzić gdzie jest zator?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wygląda mi na problem z VPN. Puść tracert do serwera, na którym jest VPN. Niewiele, ale może coś wyjdzie.
-
Pierwsze 5 jest "upłynął limit czasu żądania" gdy vpn jest włączony i gdy rozłączony. Próbowałem inne strony - to samo. Nie bardzo wiem jak te wyniki interpretować. Nordvpn jest dość popularny w Polsce, myślę że jakby tak blokowali, takich głosów było by więcej, ale wykupie jakiś inny. Z darmowych i triali kilkudniowych korzystałem z cyberghosta, totalvpn i safevpn - to samo.
- onken
- ** Moderator **
Wykup sobie dobrego VPSa i postaw na nim VPNa
Wtedy będziesz miał miarodajny wynik.
Wtedy będziesz miał miarodajny wynik.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Speedtest a prędkość internetu to dwie różne sprawy.
Proste idziesz na www pobierasz debiana iso w kilku wersjach i powiedz nam ile masz prędkości w play
następnie robisz to samo przez VPN...
Speedtestów nie robi się przez VPN
wynik downloadu przy dobrym VPN jest serwera a nie faktyczny coś jak orange na kartę wynik masz 100Mbps a idzie 2Mbps
Najszybsze połączenie vpn to pptp bez szyfrowania.
Ma kupić serwer i postawić VPN?
Dobre, dobre bo Polskie... serwer o wirtualizacji XEN lub najtanszy openvz z tuntap którego nie dostanie + konfiguracja lub gotowy skrypt instalujący openvpn
już widzę jak to robi.
Proste idziesz na www pobierasz debiana iso w kilku wersjach i powiedz nam ile masz prędkości w play

Speedtestów nie robi się przez VPN

Najszybsze połączenie vpn to pptp bez szyfrowania.
Ma kupić serwer i postawić VPN?

Dobre, dobre bo Polskie... serwer o wirtualizacji XEN lub najtanszy openvz z tuntap którego nie dostanie + konfiguracja lub gotowy skrypt instalujący openvpn

- onken
- ** Moderator **
to nie jest nic trudnego :-) i nie open vpn a zwykle pptp. Serwer na probe mozna kupic za 1-4 euro na misiac. Lub cos z PL ale tam pewnie tranfery nizsze.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Przy pobieraniu kilku dużych plików jest to samo. To znaczy przy vpn wolno. Spróbuje jeszcze jakiegoś innego vpn, Później tego trudniejszego rozwiązania.
-
Mieliście racje to wina vpn! Teraz próbuję hide.me i znacznie lepiej. Support nordvpn nawet się nie zająknął że to ich sprawka, a ponoć że i norma u nich. Dziękuję za pomoc. Znacie jakiś szybki i tani vpn?
- ksx4system
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Porządnie skonfigurowany PPTP na VPSie od porządnego dostawcy i terminuj to na MikroTiku. Nie ma takiego pojęcia jak szybko i tanio - wybierz jednobechct pisze:Znacie jakiś szybki i tani vpn?

http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku![:]](./images/smilies/splash.gif)
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku
![:]](./images/smilies/splash.gif)