heh fajny temat
Ja zaczynałem przygodę z telefonami z firmą Dancall, dostałem go od znajomego.
czasy jak miałem prepaid TakTak gdzie za doładowanie za 129zł miało się 99zł do wygadania i naliczanie minutowe
Wielu telefonów nie pamietam bo zmieniałem je jak rękawiczki ale z ery monochromatycznych ekranów mile wspominam takie modele jak: Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 6610, Siemens S55, Alcatel One Touch Club.
Pierwszym moim smartphonem była Nokia 7650, legenda mam ją do dziś

Póxniej Nokia 3650 i Nokia 7610.
Uzywałem głównie Nokie do czasu jak nie zaczęli psuć Symbiana. Ostatnia Nokia była Nokia 5230 która była naprawdę super.
Potem miałem telefon z system Windows Samsung Omnia, ale szybko się go pozbyłem przez paskudny system operacyjny który się strasznier wieszał.
Potem nabyłem samsunga Wave 2 i póxniej Wave 3 któe też mam do dzisiaj
Pierwszym Androidowcem był dla mnie Samsung Galaxy Core. Obecnie używam na co dzień Alcatela Idol 2S i sobie chwale mimo paru błędów w oprogramowaniu i słabej baterii
Moim pierwszym tabletem dla odmiany był Pentagram Quatra 7 jest czasami używany do dzisiaj ale bardziej jako zapasowe źródło rozrywki w plenerze jak wszystkie inne telefony padną.
Obecnym tabletem jest nVidia Shield LTE której nigdy nie zamienię na cos innego lepszego bo po prostu nie ma takowego lepszego xD