Internet + Rozmowy ze sprzętem w Orange kilka pytań.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jsoals
Początkujący użytkownik forum

Internet + Rozmowy ze sprzętem w Orange kilka pytań.

Post autor: jsoals »

Czy da się kupić ten pakiet w salonie Orange ?
1.Internet LTE dla domu za 59.90złmiesięcznie do tego Lenovo Tab2 A8 + ZTE MF 283 za 99zł
2.Smart Plan LTE na raty 54.99zł + 25.01zł miesięcznie za telefon Samsung Galaxy S5 Neo za który dopłacam 99zł na starcie.
Czyli sumując rabat 50% za abonament telefoniczny wychodzi 112.4zł miesięcznie za wszystko, wiem że przez telefon mogą mnie oszukać, tak samo kurierzy naciskają by szybko podpisywać a ja chcę spokojnie wszystko przeczytać, czy są w tym jakieś kruczki ? i czy dostanę tą cenę w salonie Orange.
Ostatnio u mnie uruchomili nadajnik LTE 800Mhz ,póki miałem Nju to mi pokazywało 20Mbps (To samo co w Play,Rmb),ale gdy zmieniłem taryfę na Orange Free na kartę doznałem szoku w godzinach szczytu około 50Mbps a tak nawet 70Mbps ,do nadajnika około 1km z widokiem na maszt. Zmieniłem soft w modemie z opcją wymuszania lte 800Mhz bo mi przestawiało się na słaby nadajnik 1800Mhz i fajnie ten Internet działa. Szkoda ze reprezentacja odpadła, bo można było poszaleć tak jak do dziś pakiet 23Gb za darmo na kartę :)
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Internet + Rozmowy ze sprzętem w Orange kilka pytań.

Post autor: jarek7714 »

jsoals pisze:Czy da się kupić ten pakiet w salonie Orange ?
1.Internet LTE dla domu za 59.90złmiesięcznie do tego Lenovo Tab2 A8 + ZTE MF 283 za 99zł
...a ja chcę spokojnie wszystko przeczytać, czy są w tym jakieś kruczki ? i czy dostanę tą cenę w salonie Orange.
Ostatnio u mnie uruchomili nadajnik LTE 800Mhz ,póki miałem Nju to mi pokazywało 20Mbps (To samo co w Play,Rmb),ale gdy zmieniłem taryfę na Orange Free na kartę doznałem szoku w godzinach szczytu około 50Mbps a tak nawet 70Mbps ,do nadajnika około 1km z widokiem na maszt. Zmieniłem soft w modemie z opcją wymuszania lte 800Mhz bo mi przestawiało się na słaby nadajnik 1800Mhz i fajnie ten Internet działa.
Brałem w marcu opcję wyższą (2&1) z rabatem 20% +Airbox 2 Plus +A10 za 99zł i nie miałem żadnych problemów ze szczegółami oferty (gdyby ci coś nie pasowało masz 14 dni na zwrot, nawet bez podania przyczyny). W maju przedłużałem umowę z Plusem i szczegółowo doprecyzowałem warunki oferty, mimo tego w czerwcu weszły mi inne warunki, to też zgodnie z warunkami umowy odstąpiłem od niej (po 2 tygodniach podpisałem kolejny aneks, gdyby były lepsze zapisy w prawie telekomunikacyjnym, chroniące klienta- w szczególności zapisy dotyczące przechowywania nagrań z systemów telesprzedaży, to nawet nie podejmował bym dyskusji z operatorem, tylko zgłosiłbym oszustwo na Policji...).
jareq
ODPOWIEDZ