Jakie są typy kabli antenowych? Które są najlepsze do anten LTE?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
radius
** Moderator **

Re: Jakie są typy kabli antenowych? Które są najlepsze do anten LTE?

Post autor: radius »

Wszystko rozchodzi się o aluminiową folię i cynowany oplot, który w rzeczywistości jest z miedzi. Sam zdejmowałem przewody, które w środku były czarne jakby ktoś je zalał smołą.

Między innymi były to przewody Draka MRC240 oraz MRC320 z Ted.Net.

Jeśli to ja miałbym kupować na 100% wziąłbym Draka RF10, której używam od kilku lat i nie mam z nią problemów.
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: zurek »

radius pisze:
Jeśli to ja miałbym kupować na 100% wziąłbym Draka RF10, której używam od kilku lat i nie mam z nią problemów.

Jestem tego samego zdania... Jak dla siebie to tylko Draka RF10...
ZTE MC889A PRO

PLAY Internet Domowy
Hermogenes
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Hermogenes »

MobNotHeavyUser pisze:
A to ciekawe, co piszesz, bo tutaj dużo osób polecało mi CNT400. Możesz podać linka do tego forum?

Zauważyłem że lubisz się posiłkować opiniami innych a wystarczy pomyśleć .Przewodnia żyła jest z aluminium tylko miedziowana po wierzchu ; więc przekrój nośnika o lepszej rezystancji jest stosunkowo mały do mocy stosowanych w krótkofalarstwie . Rośnie zatem gęstość prądu i straty wewnątrz .Przy małych mocach przekrój miedzi jest pewnie wystarczający. Tyle w skrócie . poz Hermogenes
ODPOWIEDZ