jonylee pisze:...siła sygnału podawana w routerze było: -55dB a teraz mam: -88dB...
Chłopy zakładajcie swoje tematy, a nie się podpinacie pod cudze wątki i później nie wiadomo komu się odpisuje. @ jonylee do Ciebie tu piję.
Wejdź w dział http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=14, nasmaruj w nim co Cię boli i tam podyskutujemy. Co to ma wspólnego z uruchomieniem RBM DIL?
Było do przewidzenia skoro dali RWK za rejestrację na tej taryfie. Janusze na Allegro po tym jak przywrócono DIL na RBM7MNP nawet popodnosili ceny na te stare startery RBM, teraz zostali z ręką w nocniku.
Przed chwilą sprawdziłem u siebie prędkość i byłem zaskoczony. Taryfa RBM5.
Możliwe, że bliskość nadajnika gra dużą rolę.
Wystarczyłaby mi spokojnie do moich potrzeb prędkość 15 Mb/s i 40 GB/mies, a nadwyżki i tak nie wykorzystuję. Nie gromadzę filmów jak kiedyś.
eddie pisze:Przed chwilą sprawdziłem u siebie prędkość i byłem zaskoczony. Taryfa RBM5.
Możliwe, że bliskość nadajnika gra dużą rolę.
Wystarczyłaby mi spokojnie do moich potrzeb prędkość 15 Mb/s i 40 GB/mies, a nadwyżki i tak nie wykorzystuję. Nie gromadzę filmów jak kiedyś.
Jak pisałem jestem blisko nadajnika. Około 50m - na sąsiednim budynku.
Tethering z telefonu Xperia M2 (D2303) na komputer przez Kartę sieciową PENTAGRAM HORNET P 6132-n
Windows 10 Pro Insider Preview i Firefox.
Pomiar obecny:
Może mam jakieś przywileje? Nie wiem, bo tej karty nie rejestrowałem w salonie, chociaż tam kupiłem. W początkowych dniach po zakupie nie miałem takich prędkości, ale było w granicach 10-25 Mb/s download, a uploadu nie pamiętam.
onken pisze:A sprawdzałeś czy jestes podpiety do LTE 2600 ?...
Nie wiem jak to sprawdzić, bo mam internet w telefonie i przekazuję przez WiFi do komputera Dell 755.
Ta obniżka prędkości nie spowodowała u mnie żadnego dyskomfortu. Idealna nadal do mojego słabego komputera.
Czy na startówkach dostępnych w salonach w tej chwili da się to jeszcze uruchomić? Z tego co widzę problemy dotyczą wyłącznie starych taryf i zupełnie niedostępnych startówek.
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku
ksx4system pisze:Czy na startówkach dostępnych w salonach w tej chwili da się to jeszcze uruchomić? Z tego co widzę problemy dotyczą wyłącznie starych taryf i zupełnie niedostępnych startówek.
W salonie kup Starter Red Bull Mobile z puszką za 9 zł. Jest już po terminie, ale działa. Inaczej w salonie nie mogliby tego sprzedać. Na koncie jest 5 zł, a taryfa RBM 5, lub RBM II. Po zakupie postępujesz zgodnie z instrukcją. Dwa pierwsze kroki, to uruchomienie i aktywowanie startera i upewnienie się, czy taryfa jest właściwa, bo taryfa "RBM Energy" nie nadaje się. Następnie zasilasz konto kwotą 50 zł i czekasz na potwierdzenie otrzymania 2 GB transferu. Konto wraz z tym pakietem ważne 100 dni. Następny krok, to uruchomienie LTE na 30 dni
eddie pisze:W salonie kup Starter Red Bull Mobile z puszką za 9 zł. Jest już po terminie, ale działa. Inaczej w salonie nie mogliby tego sprzedać.
Wczoraj na orlenie kupiłem starter z puszką i ma ważność do połowy października 2017 r.
Na allegro też cały czas sprzedają, nawet ceny spadły, np. http://allegro.pl/play-red-bull-mobile- ... 72455.html