Jaki internet u mnie najlepszy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
DZIKCARRY
Początkujący użytkownik forum

Jaki internet u mnie najlepszy

Post autor: DZIKCARRY »

Witam, mam dramat, ponieważ niedługo kończy mi się umowa i muszę zmienić ten "szajsowy" internet od T-mobile (ZTE MF-63).Chcę właśnie wymienić na jakiś internet bez limitu z małym pingiem niezależnie od pory dnia no i z jakąś sensowną ceną w granicach +/- 50 zł. Moje miejsce zamieszkania to Grzechynia os. Carchla. Patrzyłem na internet satelitarny, ale użytkownicy piszą, że koszt instalacji to 2 tysiące ping 600 jeszcze do tego miesięcznie za nielimitowany internet trzeba płacić 375zł(ofeta tooway). Nie wiem czy to prawda. Szukam takiego internetu, żeby był szybki mały ping, żeby popykać w gry sieciowe(CS:GO, LOL itp) No i czekam na jakieś pomocne wypowiedzi.
Awatar użytkownika
ksx4system
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Jaki internet u mnie najlepszy

Post autor: ksx4system »

Satelitarne połączenie sobie odpuść jeśli tylko masz dostępne absolutnie cokolwiek innego (ceny bardzo wysokie, prędkość niezbyt dobra i na deser absurdalnie wysokie opóźnienia sieciowe czyli "ping"). Z tego co widzę możesz mieć szanse na LTE800 Sferii (czyli Plusa).
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku :]
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Tylko testy pokażą jak działają wszystkie sieci u ciebie. Teoretycznie wszystkie mają na Sumerówce pozwolenia na LTE.
DZIKCARRY

Jeszcze jedna sprawa, ale o wiele ważniejsza nie chce zakładać kolejnego tematu więc napisze jeszcze tutaj. Chodzi mi o to, że dzisiaj normalnie chce wejść na internet i pisze mi Brak dostępu do internetu resetuje znowu model i nadal to występuje. Potem patrze na modem a tu pisze T-Mobile.pl Rozłączony resetuje modem pisze łączenie i dalej wyskakuje T-Mobile.pl Rozłączony. Co się stało czyżby modem siadł ?
DZIKCARRY

matek451 pisze:Tylko testy pokażą jak działają wszystkie sieci u ciebie. Teoretycznie wszystkie mają na Sumerówce pozwolenia na LTE.
Jak mam wykonać ten test ?
DZIKCARRY

Dobra modem się naprawił normalnie łączy.
DZIKCARRY

ksx4system pisze:Satelitarne połączenie sobie odpuść jeśli tylko masz dostępne absolutnie cokolwiek innego (ceny bardzo wysokie, prędkość niezbyt dobra i na deser absurdalnie wysokie opóźnienia sieciowe czyli "ping"). Z tego co widzę możesz mieć szanse na LTE800 Sferii (czyli Plusa).
Nie lepszy byłby od playa, bo mam w telefonie internet i LTE nie łapie mi w domu tylko jakieś 3 metry od domu w ogródku.
Awatar użytkownika
ksx4system
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ksx4system »

DZIKCARRY pisze: Nie lepszy byłby od playa, bo mam w telefonie internet i LTE nie łapie mi w domu tylko jakieś 3 metry od domu w ogródku.
Trudno powiedzieć - na skraju zasięgu nie spodziewaj się prędkości typu 35mbit/s lub wyżej. Jeśli dosłownie za domem łapie to być może nawet wewnętrzna (ale kierunkowa) antena załatwi sprawę.
DZIKCARRY pisze:
matek451 pisze:Tylko testy pokażą jak działają wszystkie sieci u ciebie. Teoretycznie wszystkie mają na Sumerówce pozwolenia na LTE.
Jak mam wykonać ten test ?
Poczytaj forum :) garść startówek, dobry modem LTE (najlepiej z zewnętrzną anteną) i testuj które najlepiej Ci działa zwyczajnie korzystając.
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku :]
DZIKCARRY

Właśnie ja jestem zielony w tym i dlatego szukam pomocy. A chyba nie da się wziąć modemu z anteną na próbe. Mi nie chodzi o jakieś niewiadomo ile prędkości internetu. Wystarczą nawet kb/s tylko po prostu chodzi mi najwięcej o ping i szybkość ładowania się stron po internecie. Bo na tym co mam ZTE MF 63 ping w dzień po 100 dopiero w nocy po 40, a jak druga osoba chcę wejść na internet np ja na komputerze a druga osoba na komórce to muli strasznie. Ale chyba o HyperNecie to nie ma mowy u mnie tak ?
Awatar użytkownika
radius
** Moderator **

Post autor: radius »

DZIKCARRY pisze:...mam w telefonie internet i LTE...
Jaki to telefon?
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
DZIKCARRY

Huawei Y6
ODPOWIEDZ