Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
mam taki problem. Chce sie połączyć telefonem LG KG800 poprzez program blue soleil za pomocą bluetooth i gdy wyszuka telefon aby sie z nim połączyć to wymaga wpisania kodu. Dokładnie wpisania kodu połączenia. Co to za kod ? <font color="#FF00FF"><b>»»skąd««</b></font> go wziaść i jak sie go ustala. Poprzez to nie mogę sie połączyc z telefonem. Jeśli sie ktoś zna na tym to prosze o pomoc.....
Jaco pisze:Najlepiej wpisz same zera bo 12345 może zapomnisz
no dobra dzieki, ale gdzie mam ten kod wpisać ? w programie ? jak w nim to w jakiej opcji w jakiej zadładce. Jak możesz to wyjaśnji wszytko krok po kroku. Bede wdzieczny.........
Wkładasz BT do portu USB (wcześniej go instalujesz) i jeśli korzystasz z BlueSoleii powinno być takie okno jak już wyszuka ci fona.Nie zapomnij włączyć BT w fonie. Wybierz opcję widoczny dla wszystkich (publiczny).Następnie klikasz nazwę swojego fona i wyszukuje ci usługi dostępne w twoim telefonie. Następnie klikasz wybraną usługę i pojawia ci się na fonie komunikat czy wymienić dane z komputerem. Zatwierdzasz i następnie na fonie masz następny komunikat wpisz hasło dostępu i wpisujesz 0000 i klikasz zatwierdź.W tej samej chwili pojawia się okienko na kompie i wpisujesz to samo czyli 0000 i masz połączony fon z kompem. W ustawieniach fona jeśli jest opcja uwierzytelniania bez potwierdzenia to ją włącz. Wówczas za każdym następnym razem nie będziesz musiał wpisywać hasła. Popatrz na screeny.
ok dzieki juz se śmiga. Tylko mam jeszcze takie małe pytanie.... Jak np. kopjuje zdjecia to musze za kazdym razem pozawalac na dostep. To troche meczace caly czas wciskac klawisz, czy nie da sie tego jakos ułatwić ??
western8998 pisze:To troche meczace caly czas wciskac klawisz, czy nie da sie tego jakos ułatwić ??
Przecież napisałem
W ustawieniach fona jeśli jest opcja uwierzytelniania bez potwierdzenia to ją włącz. Wówczas za każdym następnym razem nie będziesz musiał wpisywać hasła.