Jaki modem? Jaka siec?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
VixuSss
Początkujący użytkownik forum

Jaki modem? Jaka siec?

Post autor: VixuSss »

Witam.
Proszę o pomoc w doradzeniu jaki sprzet oraz jaka sieć spełni moje wymagania.
Niestety jestem zmuszony do mobilnego internetu, naszczescie tylko przez wakacje.

Chciałbym moc grac w cs go wiec chodzi tu o ping.
Zadowoli mnie <90 (mniejszy od 90 dobrze napisalem to ze znakiem?) jeeli chodzi o pobieranie to mysle ze 1mb/s uda sie osiagnac.

W sumie teraz tez korzystalem z mobilnego internetu w domu (paranoja) bo z moim internetem stacj. Pingi w cs go to 20-30 i co 10-20 sekund skoki do 100-200 na jakies kilka minut wiec konfort gry zaden :(
Z netem od play np. 2 gb za 9zl mialem 60-80 ale stale a nie skoki do 200
Teraz jednak chcialbym zainwestowac w jakis modem.
Myslalem nad tymi:

Tp-Link 5360
http://www.tp-link.com.pl/products/details/M5360.html
Oraz
Tp-Link 5250
http://www.tp-link.com.pl/products/deta ... M5250.html
Oraz
ZTE MF63
http://www.ztepoland.pl/mf63/

Najbardziej podoba mi się ten pierwszy czyli tplink 5360

<font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>.... Juz 3 raz to pisze na tel. Komo jeszcze nie dziala a to co napisze znika w czrodziejski sposob.... Dlatego nienapisz juz tego kolejny raz bo mi sie niechce.

Chce mniej niz 90 pingu i 1mb/s sieci ktore mnie interesuja to orange i play ale moze polecicie lepsze
dzejk
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki modem? Jaka siec?

Post autor: dzejk »

po taniości - kup starter play internet na kartę i zarejestruj numer na siebie w salonie play. Dostaniesz bonus w postaci 100GB na 30 dni. Możesz w ten sposób zarejestrować 10 kart.
Co do routera, to kup taki z obsługą 4G / LTE - pingi będą mniejsze, a prędkości większe. Polecam coś z huawei.
VixuSss
Początkujący użytkownik forum

Post autor: VixuSss »

A jakiś konkretny model byś polecil?
I jeszcze teraz takie pytanie 4g i LTE to to samo?

Moge zarejestrowac 10 kart na siebie ale play czy ogolnie?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

VixuSss pisze:I jeszcze teraz takie pytanie 4g i LTE to to samo?
U Playa nie. ;) W Play 4G to sieć HSPA+/HSPA+DC, 4G LTE to sieć LTE, 4G LTE ULTRA to LTE z agregacją pasma. Witamy w nomenklaturze Play. ;)

VixuSss pisze:Moge zarejestrowac 10 kart na siebie ale play czy ogolnie?
W Play możesz zarejestrować na siebie ile chcesz kart, ale tylko dla 10 dostaniesz bonus.
tom3636
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: tom3636 »

Jak ma być tylko na wakacje to kup starter Play i zarejestruj. Do tego Huawei e3372s i na 2 miesiące ci to wystarczy. Jak masz blisko stację to powinno być OK. Jak chcesz mieć mały router mobilny to dokup z Chin na ebayu Nexx 3020 za 80 zł.
ODPOWIEDZ