Problem z routerem D-link DWR 116
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z routerem D-link DWR 116
Witam,
Mam problem z otwieraniem stron. Kiedy otwieram stronę na której mam pocztę,czyli wp,tlen i onet pojawia się okno "przekierowanie formularza".
Poza tym bardzo często przy otwieraniu jakichkolwiek stron pojawia się okno "nie można odnaleźć serwera",wówczas czasem pomaga odświeżenie jednokrotne,czasem i dziesięciokrotne nie pomaga i trzeba zrobić restart laptopa.
Z internetem łączę się za pomocą routera D-link DWR-116 + modem ZTE MF823.
Nie wiem co powoduje takie problemy,czy to wina routera czy problem z laptopem,w co wątpię,bo "przekierowanie formularza" pojawia się również na drugim laptopie.Dzwoniłam do Plusa,pan na infolini kazał mi zmienić "uzyskaj adres serwera DNS automatycznie" na "użyj następujących adresów....", gdzie miałam wpisać
W "preferowany serwer DNS 8888"a w "alternatywny 8844". Niestety problem jest nadal.
Reset routera nic nie pomógł.
Może ktoś spotkał się z takim problemem i potrafi pomóc w jego rozwiązaniu.
Mam problem z otwieraniem stron. Kiedy otwieram stronę na której mam pocztę,czyli wp,tlen i onet pojawia się okno "przekierowanie formularza".
Poza tym bardzo często przy otwieraniu jakichkolwiek stron pojawia się okno "nie można odnaleźć serwera",wówczas czasem pomaga odświeżenie jednokrotne,czasem i dziesięciokrotne nie pomaga i trzeba zrobić restart laptopa.
Z internetem łączę się za pomocą routera D-link DWR-116 + modem ZTE MF823.
Nie wiem co powoduje takie problemy,czy to wina routera czy problem z laptopem,w co wątpię,bo "przekierowanie formularza" pojawia się również na drugim laptopie.Dzwoniłam do Plusa,pan na infolini kazał mi zmienić "uzyskaj adres serwera DNS automatycznie" na "użyj następujących adresów....", gdzie miałam wpisać
W "preferowany serwer DNS 8888"a w "alternatywny 8844". Niestety problem jest nadal.
Reset routera nic nie pomógł.
Może ktoś spotkał się z takim problemem i potrafi pomóc w jego rozwiązaniu.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Problem z routerem D-link DWR 116
A próbowałaś się połaczyć z netem bez pośrednictwa routera? Może to modem jest powodem problemów?
B535 w Play
-
- Stały użytkownik forum
Spróbuj zmienić firmware w routerze.
D-link DWR 116 + Huawei e3372
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5
LTE RBM5
-
Tak,próbowałam,po wpięciu modemu do laptopa okienka znów sie pojawiły.mk64 pisze:A próbowałaś się połaczyć z netem bez pośrednictwa routera? Może to modem jest powodem problemów?
-
Gdybyś mógł bardziej prostym językiem,dla mnie to wyższa szkoła.CzechuXX pisze:Spróbuj zmienić firmware w routerze.

-
- Guru bezprzewodowy
skoro jest to samo tylko na modemie, to wymiana firmware w routerze nie wiele da.
Próbowałeś na innej przeglądarce ?
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Tak,na IE jest tak samo.dzejk pisze:skoro jest to samo tylko na modemie, to wymiana firmware w routerze nie wiele da.
-
- Stały użytkownik forum
A na innej karcie sim?
D-link DWR 116 + Huawei e3372
LTE RBM5
LTE RBM5
-
Tak samo,okienko przekierowania obecne.CzechuXX pisze:A na innej karcie sim?
M
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Wirusa masz jakiegoś.
-
Spec w logach FRST i OTL nic nie znalazł,jest czyściutko.tom3636 pisze:Wirusa masz jakiegoś.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
To ewidentnie jakiś syf w systemie albo jak używałeś vpn kijowe dns propagandowe
Podłącz cokolwiek do routera i zobacz czy masz te same przekierowania, nawet telefon czy komputer sąsiada do routera
Podłącz cokolwiek do routera i zobacz czy masz te same przekierowania, nawet telefon czy komputer sąsiada do routera
-
To jak ten syf proponujesz znaleźć? Problem jest na dwu laptopach,nawet jeśli jest podłączony sam modem do laptopa.atento pisze:To ewidentnie jakiś syf w systemie albo jak używałeś vpn kijowe dns propagandowe
- wojteks
- *** Administrator ***
Na początek program adwcleaner którym należy przeskanować komputery i usunąć śmieci, śmieciowe oprogramowanie itp. Wyczyszczenie śmieci z przeglądarki lub użycie innej na próbę.Mon11 pisze:To jak ten syf proponujesz znaleźć?
Drugi krok to reset routerów D-link i MF283 do ustawień fabrycznych i konfiguracja od nowa.
Nie pomagam na PW!
-
wojteks pisze:Na początek program adwcleaner którym należy przeskanować komputery i usunąć śmieci, śmieciowe oprogramowanie itp. Wyczyszczenie śmieci z przeglądarki lub użycie innej na próbę.Mon11 pisze:To jak ten syf proponujesz znaleźć?
Drugi krok to reset routerów D-link i MF283 do ustawień fabrycznych i konfiguracja od nowa.
To wszystko było już zrobione,do tego jeszcze skan malwarebytes,żadnej poprawy.